Închide

Primul autobuz românesc cu zero emisii expus în Cluj la cea de a treia ediție a festivalului dedicat mobilității nepoluante, Smart Mobility Cluj

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iul. 21, 2021 1 1009

Peste 50 de companii vor expune la Cluj soluții de mobilitate sustenabilă în cadrul celei de a treia ediție a festivalului Smart Mobility Cluj 2021. Ediția de anul acesta va pune accent pe încurajarea produselor și tehnologiilor „verzi” românești și va avea loc sâmbătă, 24 iulie, între orele 10:00 – 20:00, pe esplanada BT Arena & Cluj Arena. După ce s-a plimbat prin mai multe orașe din țară și a fost doar într-o vizită foarte scurtă pe străzile din Cluj-Napoca, primul autobuz românesc sută la sută electric va veni în oraș și va putea fi testat în cadrul evenimentului. În plus, clujenii vor putea să încerce și cele mai noi modele de mașini electrice sau hibrid dar și soluții de micro mobilitate, unele dintre modele fiind produse exclusiv în România. Participarea este liberă, cu asigurarea măsurilor de siguranță având în vedere pandemia de coronavirus. În plus, organizatorii spun că au pregătit premii surpriză pentru participanți care vor fi oferite pe parcusul zilei de sâmbătă.

 

„Avem peste 50 de expozanți la ediția din acest an care își vor aduce tehnologiile la Cluj. Vom avea cele mai noi și mai inovative modele de mașini electrice și hibrid, dar și soluții de micromobilitate, de la biciclete la scutere, trotinete, motociclete dar și drone sau camere  de supraveghere de înaltă tehnologie. Clujenii vor putea să vadă pe esplanada de la Sala Polivalentă și primul autobuz cu zero emisii produs în România, la Baia Mare. Ediția din 2021 o dedicăm încurajării produselor românești, de aici și multe produse și soluții de mobilitate nepoluantă produse în România pe care le avem la Cluj. Vom avem și prezentări de soluții inovative dezvoltate de companii locale pentru stațiile de încărcare pentru vehicule electrice, marea provocare din prezent atât a Clujului, a României, dar și a orașelor europene. Avem și alte evenimente interactive care vor trece în revistă proiectele „verzi” din Zona Metropolitană sau pregătim o prezentare cu drone dar și alte surprize pentru participanți. Împreună cu cei de la Rotary Club SAMVS Cluj-Napoca și cu alți parteneri vom oferi și un premiu surpriză. Condițiile de participare le vom anunța zilele următoare”, au explicat organizatorii.

Aceștia au adăugat că, unul dintre expozanți, specializat în stații de încărcare, va aduce la Cluj și modelul „verde” al mărcii Dacia, „Spring Electric” care va putea fi testat de clujeni.

Smart Mobility Cluj va avea loc sâmbătă, 24 iulie, între orele 10:00 – 20:00, pe esplanada BT Arena & Cluj Arena. Participanții vor putea să conducă vehicule electrice si hibrid dar și să încerce celelate mijloace de transport mici care vor fi expuse în cadrul festivalului dedicat mobilității nepoluante.

Smart Mobility Cluj este un proiect axat pe comportamentul responsabil vizavi de mediul înconjurător și dorește să dezvolte o cultură orientată spre elemente de tehnologii curate, reducerea poluării, adoptarea soluțiilor de eficienta energetica, reducerea consumerismului cu impact pozitiv asupra resurselor si sănătății generațiilor viitoare, după cum arată organizatorii.

Festivalul este dezvoltat de Asociația Centrul de Resurse pentru Eficiență Energetică (CREESC) cu sediul in Cluj-Napoca in parteneriat cu Transylvania Evolution, o companie de consultanță implicată în dezvoltarea de concepte și proiecte de dezvoltare urbană. CREESC este o asociație clujeană non-profit înființată în anul 2014 care reunește companii și experți dedicați sectorului eficienței energetice și schimbărilor climatice.

Un comentariu

  1. INCREDIBIL??!! Dar cum ramane cu wc-urile din fundul curtii fara canalizare din oresul SMART CLUJ-NAPOCA, cu Taietura Turcului care este ca acum 40 de ani si nu in ultimul rand cu cel mai UITAT CARTIER DIN CLUJ-DAMBUL ROTUND…..CHIAR NU VA ESTE RUSINE!!!!

Scrie un comentariu