Închide

Expoziție multimedia dedicată sculptorului Constantin Brâncuși la Muzeul de Artă din Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 21, 2021 0 126

Expoziție multimedia dedicată sculptorului Constantin Brâncuși la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania, din 23 iulie.

E vorba de expoziția ”Mirrors of Brâncuși”, deschisă între 23 și 30 iulie, care urmărește să surprindă esența sculptorului român printr-o serie de instalații și de experiențe bazate pe opera acestuia. ”Mirrors of Brâncuși dorește să lase oamenilor o amprentă mai puternică și mai concretă asupra a cine a fost Brâncuși, dar și o raportare la alte concepte și definiții, mai apropiate de esența omului și artistului Brâncuși”, explică organizatorii.  Proiectul urmărește conceptele de bază ale creației lui Brâncuși și le transpune în noi tehnologii.

Mirrors of Brâncuși propune dezvoltarea unei percepții mai profunde și clare despre cine a fost Brâncuși și despre modul în care lucrarea sa a influențat mediu artistic. Proiectul are drept scop dezvoltarea și itinerarea unei producții multimedia care să arate viața și operele lui Constantin Brâncuși unor noi audiențe și include șase expoziții, dintre care cinci în România și una în Bergen, în Norvegia.  Partea interactivă a expoziției include, printre altele, lucrările ”Somnul”, ”Poarta Sărutului”, ”Masa Tăcerii” și ”Coloana Infinitului”.
Punctul central îl va reprezenta o reproducție la 1/3 a Coloanei Fără Sfârșit ce va oferi participanților noțiuni privind dimensiunea lucrării originale și efortul necesar pentru realizarea ei.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu