Închide

Primarul vrea să repete testul de la Barcelona la Cluj și să facă un mare concert pentru a verifica rata îmbolnăvirilor în cadul unei mare eveniment

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - mart. 29, 2021 0 134

Primarul Emil Boc a anunțat că susține reluarea marilor festivaluri în oraș și că, sub forma unui experiment propune repetarea în Cluj a testului făcut la Barcelona, unde s-a organizat un concert cu 5000 de oameni care au fost toți testați pentru depistarea Covid-19 pentru a se vedea exact cum e afectată sănătatea oamenilor în contextul pandemiei. Ca să poată fi făcut un astfel de concert la Cluj, Boc a spus că e nevoie să apară raportul oficial după evenimentul de la Barcelona (în circa 30 de zile ar apărea acesta) și să aibă aprobarea autorităților centrale.

”Sunt un susținător al deschiderii evenimentelor și a festivalurilor. În acest moment, prioritatea noastră este starea de sănătate a populației. Un experiment interesant a fost cel din Barcelona, unde 5.000 de oameni au putut participa la un eveniment pentru a se observa dacă riscurile sunt atât de mari. În costul biletului a fost inclus și un test antigen. Din toți participanții au fost opriți doar 8 pentru că erau infectați cu noul coronavirus. Acum sunt urmărite efectele și se va constata cât de periculos sau nu este un eveniment de genul.Este un experiment care va permite sa se tragă concluzii la nivel European. Susțin, dacă autoritățile centrale sunt de acord, să facem la Cluj un astfel de experiment, să vedem dacă, respectând toate normele, putem redeschide evenimentele. Un concert-test, pentru a da autorităților posibilitatea să găsească o soluție unitară. Avem infrastructura – stadion, sală polivalentă – pentru a testa modalitatea în care putem redeschide în siguranță evenimentele”, a declarat Emil Boc, la Digi 24.

Primarul a mai spus urmărește cu interes rezultatele studiului de la Barcelona și că în 30 de zile va exista un raport oficial care va spune din 5.000 care au participat, câți s-au îmbolnăvit după concert.

„Noi avem infrastructura și stadion si sală polivalentă pentru a putea testa cu un număr redus o asemenea soluție, pentru viitor, pentru a știi cum să ne pregătim pentru festivalurile din vară și din toamnă”, a mai spsu Boc la același post de televiziune.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu