Închide

Primarul unei comune din Cluj este cel mai longeviv edil din Cluj, din 1992, a mai câștigat un mandat

AdministrațieTop News by Mihai Prodan - sept. 30, 2020 0 1817

Primarul unei comune din Cluj este cel mai longeviv edil din Cluj, la cârma Primăriei din 1992, iar duminică a mai câștigat un mandat.
E vorba de primarul din comuna Sic, Ioan Sallai, care a câștigat duminică un nou mandat la conducerea comunei, la mare distanță de contracandidat.
În comuna Sic au fost doar două secții de votare duminică, la alegerile locale pentru următorul mandat de primar, ambele la căminul cultural din localitate. Au votat 1.140 persoane, adică 59% din totalul alegătorilor înscriși pe lista electorală, iar Sallai a fost votat de aproape o mie dintre aceștia, 84%, în vreme ce contracandidatul Ștefan Iuhos, de la Alianța Maghiară din România, a adjudecat aproape 200 de voturi.
Sallai conduce primăria din Sic din 1992, este astfel cel mai longeviv primar de comună din Cluj. L-am sunat dar nu poate vorbi din cauza unor probleme medicale.

Comuna Sic este compusă doar din satul de reședință cu același nume. Are, conform recensământului vechi din 2011, o populație de 2.754 locuitori, dintre care 93,8% sunt de etnie maghiară.

Citește și:

Un primar din Cluj a fost reales a șaptea oară după un sfert de secol la Primărie. Diferența – 6 voturi

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.