Închide

Deputatul Nasra acuză „blatul” PSD-PNL și cere demisii: „Nu-i așa, domnule Vasile Dâncu, atunci când stați bine în sondajele dumneavoastră, este prea umilitor să vă aventurați într-o bătălie electorală uninominală cu Emil Boc?

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - sept. 30, 2020 1 804

Deputatul Horia Nasra, fost președinte al PSD Cluj, se declară revoltat de rezultatele dezastruoase ale partidului său la nivelul județului Cluj și sugerează că strategul Vasile Dâncu și-a asumat degeaba reformarea partidului, de vreme ce oamenii pe care i-a trimis în cursa electorală din 27 septembrie au scos un rezultat atât de slab.

Mai mult, Nasra consideră că Vasile Dâncu trebuia să candideze chiar el împotriva primarului liberal Emil Boc, pentru a da un semnal că-și asumă rolul de opozant și că vrea cu adevărar să reformeze social-democrația. Pentru că Dâncu nu și-a asumat să candideze, e semnul tradiționalului blat dintre PSD și PNL, arată Nasra.

„La Cluj s-a dorit în ultimele luni un PSD blând, revenirea la tradiționalul blat, la politica partajată, la frica de a-i critica pe Emil Boc și Alin Tișe, atât sub conducerea fallimentară a d-lui Șimon, cât și, ulterior sub mâna sa dreaptă, Sandu Cordoș (impus de Vasile Dâncu la conducerea PSD Cluj – n.red). Modul rușinos în care au făcut listele, în special cea de la Consiliul Județean Cluj, întoarcerea la tradiționalul blat, smerenia față de PNL și nu în ultimul rând imaginea dezastruoasă a a conducerii îmbătrânite a PSD Cluj, cu iz penal și reminiscențe UTCiste, au dus la acest rezultat rușinos, cel mai slab rezultat al PSD Cluj la alegerile locale”, a scris deputatul Nasra pe pagina personală de facebook.

Politicianul îl provoacă pe sociologul Vasile Dâncu, subliniind că el sau alți colegi mai bătăioși și-ar fi asumat o luptă electorală reală cu duo-ul Boc-Tișe: Eu și alți colegi tineri am fi acceptat o luptă totală, uninominală, cu Alin Tișe, în cazul meu, sau cu Emil Boc în cazul altora, însă, nu-i așa domnule Vasile Dâncu, atunci când stați „bine” în sondajele dumneavoastră, este prea umilitor să vă aventurați într-o bătălie electorală uninominală cu Emil Boc?” a scris Nasra.

În opnia deputatului PSD, actuala conducere a organizației județene trebuie să demisioneze, dat fiind că la Cluj partidul a pierdut 22 de primari și șapte consilieri județeni.

„Rezultat dezastruos al PSD Cluj la alegerile locale: UTC-iștii și blatiștii care conduc organizația trebuie să-și facă seppuku politic! Am așteptat 72 de ore o reacție bărbătească, de minim bun simț din partea conducerii și anume demisia de onoare, după rezultatul dezastruos din 27 septembrie: am pierdut 22 de primari, toate municipiile și șapte consilieri județeni.

Evident că onoarea este ultimul cuvânt din dicționarul politic al celor care au nășit și format conducerea PSD Cluj în ultimele trei luni. Este și demisia de onoare un gest mare, greu de înțeles, acceptat și aplicat de caracterele mărunte din politică (…) În ultimii ani, lupta mea cu liderii PNL Cluj a fost totală, cu Emil Boc și Alin Tișe însă gulerele albe care gravitează organizațoa, prin sondaje și cifre mincinoase, au scos din burtă un candidat la Consiliul Județean Cluj, blânduț, numai bun pentru o canastă spartă cu liberalii clujeni. Ce este de făcut? Demisia de urgență a repetenților politici din 27 septembrie, a celor care nu au înțeles că în 2020 clujenii vor să fie respectați. Respectați nu prin politicieni îmbătrâniți de blaturi, cu iz penal și parteneri ai Noii Drepte, ci prin oameni noi, cu o viziune europeană, tânără, cu o agendă concretă a modului în care trebuie dezvoltate comunitățile noastre”, spune Horia Nastra.

Vom reveni cu detalii pe marginea acestui subiect.

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare