Închide

Un primar din Cluj a fost reales a șaptea oară după un sfert de secol la Primărie. Diferența – 6 voturi

AdministrațieTop News by Mihai Prodan - sept. 29, 2020 0 17242

Un primar din Cluj a fost ales a nu mai puțin de a șaptea oară, o performanță în județul cu mai bine de 80 de comune.
Silviu Boldor (PSD) a fost ales duminică pentru al șaptelea mandat pe fotoliul de primar în comuna Cășeiu, un fel de record pentru județul Cluj mai ales că e deja la conducerea Primăriei de 24 de ani.


Să menționăm, Boldor a fost foarte aproape de a pierde noul mandat, căci fotoliul de primar s-a adjudecat la o diferență de doar … șase voturi în defavoarea contracandidatului Marinel Baias (PNL): 845 cetățeni din Cășeiu l-au votat pe Boldor iar 839 l-au votat pe Baias. În Cășeiu sunt înscriși pe listele electorale peste 3.800 de persoane iar prezența la vot a fost de 57,2%.

Am vorbit cu Boldor, care spune că cea mai mare realizare a sa, de când e la conducerea comunei, din 1996, este introducerea utilităților în mare parte din satele comunei. ”Investițiile în infrastructură sunt cea mai mare realizare, am reușit să introducem rețele de gaz, apă, canal în cele mai mari localități – în Urișor, Cășeiu, Coplean, Rugășești sunt gaz și apă, iar în Urișor și Cășei avem și canalizare și o stație de epurare funcțională, acum introducem canalizarea și în Coplean”, spune el.

Boldor e, de profesie, silvicultor – a profesat în acest domeniu zece ani, de la efectuarea stagiului militar în 1986 până în 1996 când a fost ales prima dată primar în comună. ”Eu de profesie sunt silvicultor. am profesat până în 1996. Ultima dată am fost șef de depozit la depozit de lemne la Câțcău. Am fost maistru în exploatări forestiere, am fost în câmpul muncii din 1986. Eu am terminat liceul silvic și o școală de maiștri în silvicultură, asta e profesia mea de bază”.

Boldor are 54 de ani, e căsătorit și are doi copii.

Comuna Cășeiu e formată din zece sate – Cășeiu, care e și reședința comunei, Comorâța, Coplean, Custura, Gârbău Dejului, Guga, Leurda, Rugășești, Urișor și Sălătruc. Se află la șase kilometri de Dej și are o populație de 4.300 de locuitori, conform celui mai recent recensământ, din 2011.

UPDATE Am aflat și care este primarul din Cluj cu cele mai multe mandate: a câștigat duminică, detașat, al optulea mandat. Citește și:

Primarul unei comune din Cluj este cel mai longeviv edil din Cluj, din 1992, a mai câștigat un mandat

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.