Închide

Primarul țanțoș, facebook-ul și floreștenii. Despre urbanism nicio vorbă

ActualitateAdministrațiePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - feb. 14, 2016 0 623

Presa n-a relatat și despre el că a fost desemnat să candideze din partea PNL pentru un nou mandat de primar al comunei Florești, așa că Horia Șulea s-a grăbit să anunțe singur știrea. A postat pe profilul personal de facebook o fotografie cu el, de la întâlnirea cu partidul, subliniind cu mândrie: „Un candidat al PNL”, iar susținătorii au sărit imediat cu „încurajările”. Doar că printre comentarii de genul „Mult succes!” și „Doamne ajută!”, n-aveau cum să nu se strecoare și răutăți precum „ai mințit destul…„, după cum se poate vedea mai jos. Cum edilul Floreștiului e tare obișnuit să-și pună la punct detractorii, și încă într-o manieră deloc elegantă, sigur că a intervenit și de această dată, trimițându-l frumușel pe Vasilică să plece de unde a venit.

Pentru că în opinia primarului Horia Șulea, oricine are de comentat sau de criticat – poate despre niște proiecte urbanistice dubioase, despre sistemul de canalizare, despre vreun drum sau vreun sens giratoriu plantat ca nuca în perete acolo unde interesele o cer – e liber să se care din Florești. Acesta-i principiul după care se ghidează el, cel puțin în dialog cu cetățenii care-l abordează pe Facebook. Și tot în baza acesteui principiu își imaginează, probabil, că va câștiga un nou mandat de primar. Că dacă în 2012 s-a putut, pe valul de simpatie de care se bucura USL-ul, de ce să nu se poată și în 2016, pe valul de simpatie de care încă se bucură PNL (datorită președintelui României, Klaus Iohannis).

Cine girează proiectele urbanistice anulate de prefect?

Lui Șulea o să-i cam plesnească fudulia la apariția unui contracandidat serios care va deconspira situația juridică a unor proiecte urbanistice pe care Primăria Florești le-a aprobat fără acordul Comisiei de Urbanism a Consiliului Județean. Instituția Prefectului a anulat deja vreo cinci Hotărâri de aprobare a unor Planuri Urbanistice Zonale (PUZ-uri), pe care Consiliul Local Florești le-a adoptat în ultimele șase luni. De asemenea, Prefectura i-a cerut lui Șulea să respingă de la aprobare încă vreo opt PUZ-uri, pe același considerent. Nu e clar de ce Primăria Florești a tot evitat să solicite avizul Direcției de Urbanism a Consiliul Județean, așa cum prevedea legea. Cert este că în acest moment, niște PUZ-uri în baza cărora s-au dat deja și niște autorizații de construire sunt anulate. Poate în campania electorală ne anunță primarul Șulea ce măsuri a luat pentru a rezolva această situație. Și sigur arde de nerăbdare să ne mai ofere și alte răspunsuri, de exemplu despre dosarul în care e acuzat de conflict de interese, sau despre obiectivele nerealizate pe care le-a promis în 2012.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.
  • Articole similare