Închide

Câte etaje de locuințe se vor pune pe Ghimeșului

ActualitateAdministrație by Luminiţa Silea - feb. 15, 2016 0 653

Firma arhitecților Andrei și Mircea Nejur dar și un SRL-D vor să proiecteze locuințe pentru primăria Cluj-Napoca. Societățile N2 Arhitectura și SmartBau Construct au depus oferte pentru contractul care implică realizarea Planului Urbanistic de Detaliu, a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru un bloc de locuințe pe strada Ghimeșului.

Contractul a fost estimat de primărie la 80.000 lei. Deocamdată, administrația nu a adjudecat contractul. Proiectul de pe strada Ghimeșului nu este la prima strigare. Primăria deține pe respectiva arteră un teren unde voia să edifice un imobil de locuințe prin Agenția Națională a Locuințelor. Din păcare, proiectul nu s-a materializat. Acum, administrația pune la bătaie terenul de 740 de mp și vrea să edifice pe el locuințe sociale. În urma etapei de proiectare se va stabili exact numărul maxim de etaje pentru viitorul bloc de pe Ghimeșului.

Primăria a relansat și alte proiecte pentru constuirea de locuințe, pe strada Sighișoarea, dar și în Borhanci unde vrea să gîndească un cartier, de la 0 și unde urmează să concesioneze teren pentru tineri pentru ca aceștia să-și construiască case.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.