Închide

Primarul Șulea se sucește. A suspendat contractul cu firma Quatro Eco Salub

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - feb. 09, 2017 0 1235

Firma de salubritate Quatro Eco Salub a fost ținută în viață cu mulți bani din bugetul administrației locale Florești, timp de mai mulți ani, în ciuda faptului că aceasta nu și-a dovedit eficiența și nici rostul. Pe tot parcursul anului 2016, floreștenii au fost nevoiți să stea cu gunoiul în stradă cu săptămânile, pentru că acest operator nu reușea să facă față procesului de colectare și deopozitare a deșeurilor. Inițial, primarul Șulea a protejat firma de salubritate, motivând că de vină sunt asociațiile de proprietari care nu-și plătesc restanțele. A invocat necesitatea unui nou management, astfel că în fruntea societății a fost numit un alt director, jurnalistul Florin Otrocol. Acesta a venit cu propunerea de majorare a capitalului social al firmi Quatro Eco Salub, iar după multe tergiversări, Consiliul Local a votat favorabil. Practic s-a votat a treia sau a patra oară în favoarea unei noi infuzii de capital pentru această firmă.

N-a trecut o lună de la decizia Consiliului Local privind majorarea capitalului social pentru firma Quatro Eco Salub, iar primarul se sucește. El a declarat pentru Actual de Cluj că a suspendat contractul cu aceasă societate.  „Am convocat Adunarea Generală a Acționarilor, ieri, la ora 14.00. Am solicitat suspendarea contractului de servicii pe un termen de 90 de zile. Firma nu și-a făcut treaba, ca atare îi acordăm această perioadă de grație. În cazul în care în tot acest interval nu se pune la punct cu utilaje și ce mai este nevoie, vom trece la rezilierea contractului. Membrii AGA au aprobat solicitarea noastră în unanimitate, ca atare începând de astăzi atribuim seriviciul unui operator privat de salubritate”, a comentat Horiea Șulea. Reamintim că acționarii firmei Quatro Eco Salub sunt Consiliile Locale Florești, Gilău și Căpușu Mare. Întrebat din ce motiv n-a urmat această procedură chiar de anul trecut, Șulea a invocat procedurile juridice, care nu i-ar permite să ia o decizie de reziliere. Astfel s-a optat pentru soluția de suspendare temporară (termen de 90 de zile), urmând să se treacă la reziliere dacă firma nu va fi în măsură să demonstreze nici după această perioadă că are capacitatea de a colecta gunoiul menajer din comuna

Primăria Florești a organizat o procedură de atribuire a serviciului de salubritate prin încredințare directă, astfel că la negocieri au fost invitate firmele private Brantner, Rosal și Strict Prest. „Azi, la ora 14.00, vom deschide ofertele acestor trei societăți și vom lua cea mai bună decizie. Legea ne permite să acordăm contractul prin încredințare directă, pentru această perioadă în care avem contractul suspendat cu Quatro Eco Salub. După ce trec cele 90 de zile, verificăm dacă firma Quatro are capacitatea de a gestiona deșeurile în comuna noastră. Dacă nu ne va putea demonstra acest lucru, organizăm licitație și angajăm oficial un alt operator de salubritate”, a precizat Șulea. Tot el a menționat că bugetul nu a fost încă aprobat, astfel că deși există această Hotărâre de Consiliu Local prin care s-a votat pentru majorarea capitalului social al firmei Quatro Eco Salub, ea nu a fost pusă în aplicare.

Trebuie menționat că pe pagina de Facebook a unui grup de locuitori din Florești, este anunțat, duminică, un amplu protest împotriva primarului Horea Șulea. Oamenii sunt revoltatați de atitudinea edilului și de modul deficitar în care acesta a gestionat problema deșeurilor menajere.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.