Începe fluidizarea traficului. Oficial în Cluj se ridică mașini
ActualitateAdministrație by Luminiţa Silea - feb. 08, 2017 0 460
Nu va fi o vânătoare de clienți care parchează ilegal, promite primăria care anunță că începând de joi, 9 februarie, va începe reîncepe activitatea de ridicare a mașinilor staționate neregulamentar. Se vor ridica mașini în Cluj din rațiuni de fluidizare a trficului. Tariful fixat de forul local pentru recuperarea mașinilor ridicate este de 547 de lei dacă autovehiculul s-a transportat la depozitul Regiei Autonome a Domeniului Public din Someșeni și de 294 lei, dacă nu se mai efectuează transportul.
Măsura ridicării autovehiculelor se aplică în cazuri precum: oprirea/staționarea autovehiculelor în stațiile CTP, pe benzile de urgență și cele de siguranță, în intersecții și sensuri giratorii, pe treceri de pietoni, în zone rezidențiale/pietonale, pe trotuare și piste de biciclete, în parcările cu plată, în cazuri de blocare a punctelor gospodărești sau a diverselor accese auto, în alte locuri neautorizate.
Administrația locală a aprobat tarifele pentru ridicarea mașinilor în 31 ianuarie, în urma ședinței Consiliul Local. De atunci, a derulat și o campanie prin care a pus în parbrizele vehiculelor parcate ilegal în Cluj pliante privind viitoarele sancțiuni de care pot fi pasibili, inclusiv cea de ridicare a mașinii.
De joi, 9 februarie se va trece efectiv la ridicare mașinilor în Cluj-Napoca. Cuantumul sancțiunii pentru ridicare-transport-depozitare este de 547 de lei. În cazul în care utilizatorul sau proprietarul se prezintă la autovehicul și nu se mai efectuează transportul și depozitarea, sancțiunea e de 294 de lei.
Sancțiunea pentru staționare, conform OUG 195/2002 rep., este de 4-5 puncte de amendă și 3 puncte de penalizare la permisul de conducere (250 lei în 48 de ore, conform OG nr. 2/2001).
Masura privind ridicarea autovehiculelor stationate neregulamentar s-a dispus in conformitate cu prevederile HG nr. 965/2016, privind circulatia pe drumurile publice, pentru modificarea OUG nr. 195/2002, republicată, aprobat prin HG nr. 1391/2006 și HCL nr. 21/2017.