Închide

Primarul Șulea i-a ascuns beția penală tânărului viceprimar Pivariu până când i-a convenit. „Famiglia” liberală de Florești-Cluj

ActualitateTop News by Cosmina Fernoaga - feb. 10, 2018 2 13569

Tânărul viceprimar de Florești, Bogdan Pivariu, vine dintr-o familie „bazată”, tatăl său fiind nimeni altul decât Nicolae Pivariu, șeful Direcției Sanitar Veterinare pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), un personaj extrem de bine ancorat în sistemul politic-administrativ clujean, care deși a fost suspendat pentru că era învinuit în amplul dosar al „cărnii stricate”, a revenit în funcția de director al instituției, la începutul anului trecut, fără să întâmpine vreo barieră. Nașul de cununie al lui Bogdan Pivariu, este un prieten apropiat al familiei, Adrian Oros, medic veterinar și el, deputat și vicepreședinte PNL la nivel național, omul care visează să preia șefia organizției PNL Cluj. În 2016, când au avut loc alegerile locale, Adrian Oros care locuiește în Florești, precum și Familia Pivariu, care de asemenea locuiește în Florești, se aflau în relații foarte bune cu primarul liberal Horia Șulea (aceștia sunt legați și de o serie de afaceri, temă asupra căreia vom reveni). Împreună, politicienii de Florești i-au trasat viitorul politic tânărului Bogdan Pivariu, care la cei 31 de ani ai săi (la vremea respectivă) devenea viceprimar de comună, fără ca în prealabil să fi avut vreo legătură cu administrația locală, fără să fi avut cea mai mică experiență care să-l recomande pentru această funcție. Oros nu s-a mulțumit doar cu atât pentru finul său. Aflându-se în relații destul de bune cu Ludovic Orban, a făcut demersuri ca tânărul Pivariu să fie trimis și ales direct în poziția de vicepreședinte în Biroul Politic Național al PNL, în ciuda protestelor exprimate la nivelul organizației clujene de tineret. Numai că tânărul Pivariu ascundea un secret urât, secret pe care protectorii săi, Horia Șulea și Adrian Oros, au avut grijă să-l țină bine sub preș: condamnare pentru conducere sub influența alcoolului. Secretul a ieșit la iveală de abia acum, pentru că Horia Șulea a început să-și simtă poziția de primar amenințată, având la rândul său pe rol un dosar penal pentru abuz în serviciu.

Familia Pivariu și Familia Oros la nunta tânărului  viceprimar Bogdan  – sursa foto Facebook

Lege pentru șmecheri: scapi „curat” după ce ai fost prins beat la volan

În timp ce senatorul PNL Marius Nicoară s-a ales cu o condamnare de un an de închisoare cu suspendare pentru că s-a urcat beat la volan, Bogdan Pivariu a reușit, prin mijloace bizare, să beneficieze de o amânare a condamnării cu închisoarea, în baza unui termen de supraveghere de doi ani, termen care de altfel i-a expirat chiar zilele trecute. În 2015, când a fost prins de polițiști, Pivariu avea o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, infracțiune care se pedepsește cu minim 8 luni închisoare. În perioada în care Pivariu era prins în acest „termen de supraveghere”, candida frumos pe listele PNL Florești la Consiliul Local, obținând postul de viceprimar, conform propunerii primarului Horia Șulea, făra ca informația privind calitatea sa penală să transpire în spațiul public. Calitatea penală nu i-a făcut probleme lui Pivariu nici când s-a dus să candideze pe poziția de vicepreședinte la nivel național, pentru că nimeni nu a avut vreun interes să-i deconspire acestuia situația. Codul de integritate al liberalilor e bun de aruncat la gunoi, așadar, de vreme ce o astfel de infracțiune e trecută cu vederea de mai marii PNL. Există o decizie a Curții Constituționale care spune clar că aleșii locali își pierd mandatul, dacă sunt condamnați penal, iar Pivariu nu avea de ce să facă excepție, indiferent că obținuse  amânarea pedepsei cu închisoarea. Numai că  toți reprezentanții PNL, în frunte cu Horia Șulea, au tăcut, pentru că au avut interes să-l protejeze pe viceprimar. Șulea a ales să nu mai tacă doar acum, când a simțit că-i cam fuge funcția de sub picioare (având pe rol un dosar penal de abuz în serviciu). Pivariu a fost deconspirat pe site-ul voceaclujului.ro, al cărui proprietar e un apropiat al primarului Șulea. Sursele Actual de Cluj au informat că Șulea este supărat  foc pe tânărul Pivariu pentru „nesupunere” dar și pentru că este conștient că liderii PNL Cluj îl pregătesc pe Pivariu să-i ia locul în Primărie.

Bogdan Pivariu și Horia Șulea în mijloc, pe vremea când formau o echipă – sursa foto Facebook

Șulea pe făraș? 

Pentru că e conștient că nu mai este în grațiile liderilor liberali, Șulea face declarații belicoase pe la posturile de radio la care este invitat, atacul său vizându-l în primul rând pe președintele PNL Cluj, Daniel Buda. El este conștient că în cazul în care va fi condamnat pentru abuz în serviciu, ar urma să fie suspendat din funcție, confom Hotărârii Curții Constituționale care-i vizează pe aleșii locali condamnați penal. De altfel, Șulea ar fi intrat în conflict deschis cu Bogdan Pivariu după ultima ședință de Consiliu Local, pentru că un investitor/dezvoltator ar fi comentat că așteaptă ca Șulea să fie suspendat din funcție, astfel încât Pivariu să-i poată lua locul în Primărie. Șulea s-ar fi lăudat că nu îi pasă nici dacă va fi dat afară din PNL, pentru că ar avea oricând ușa deschisă la ALDE, având o relație de prietenie cu europarlamentarul Norica Nicolai. Liderul ALDE Cluj, Steluța Cătăniciu, a menționat că Șulea e compromis din toate punctele de vedere, astfel că nu va avea niciodată ușa deschisă în ALDE. „În Florești avem o echipă de oameni foarte buni. Mult mai buni decât Horia Șulea, inclusiv din punct de vedere profesional. Nu există niciun motiv pentru a-l primi în ALDE pe acest individ”,a  spus Cătăniciu. Liderul PSD Cluj, Horia Nasra, a subliniat și el că atâta timp cât este el președinte, Șulea nu intră în partid. ”Construim acum organizația PSD Florești, cu oameni tineri și foarte buni. Primarul Șulea nu se înscrie în această categorie, iar cât sunt eu președintele PSD Cluj, nu are acces la noi”, a spus Nasra. Liderul PNL, Ludovic Orban, s-a ferit să comenteze situația primarului Șulea, totuși, el a apreciat că Șulea nu va părăsi partidul.

 

2 comentarii

  1. Acest trepadus numit Sul^a, este in stare de orice! Va mai aduceti aminte cum o lingea in cu…. la alegeri pe femeia barbat Norica? O sa linga multe alte c….ca sa scape. Haideti cu totii sa-i dam material de lucru.

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.