Închide

Clujenii continuă: dacă e duminică, e protest

Actualitate by Kristina Reştea - feb. 10, 2018 0 411

Dacă e duminică, e protest la Cluj: lumea se adună din nou la Monumentul Memorandiştilor, de la ora 18.00 pentru a manifesta pentru justiţie independentă, dar şi pentru modificarea controversatelor noi măsuri fiscale.

Organizatorii – grupările Corupţia Ucide şi Umbrela Anticorupţie Cluj – anunţă revendicările. Iniţiatorii protestului spun că solicită retragerea integrală a proiectului de modificare a legilor Justiției, dar şi a proiectului de modificare a Codului penal și a Codului de Procedură Penală. Se mai cere demisia tuturor persoanelor cu probleme penale din funcții publice, dar şi modificarea legilor fiscale adoptate, „în vederea restabilirii unei fiscalități normale și coerente!”. Protestatarii ar mai vrea şi demisia tuturor artizanilor proiectelor de lege și legilor menționate anterior. „Vrem demnitate, transparență și competență din partea persoanelor cu funcții publice!”, transmit organizatorii protestului de la Cluj.

Deocamdată, şi-au anunţat intenţia de a participa doar aproximativ 300 de persoane.

Un amplu protest a avut loc, în solidaritate cu Bucureştiul, în urmă cu trei săptămâni:

 

Protest în oraş: „Vă Vedem, de la Cluj până la Bucureşti!”

 

 

 

 

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare