Închide

Primarii, încântați de promisiunile lui Dragnea

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - feb. 20, 2017 0 468

Majorarea cu 20% a salariilor din administrația publică nu rezolvă o problemă importantă, atrage atenția liderul filialei clujene a Asociației Comunelor din România, Ovidiu Colceriu. „Nu-i tot una să majorezi cu 20% un salariu de 10.000 de lei și unul de 1.000 de lei. Aici se impune o reglementare urgentă, prin Legea salarizării unitare. Ca să vă dau un exemplu: un secretar dintr-o școală generală are un salariu de două ori mai mare decât un secretar din primărie. De ce? Secretarul din primărie are o răspundere cu mult mai mare, având de gestionat bugete imense, în comparație cu un secretar dintr-o școală care are cheltuieli mult mai mici. Se impune, așadar, o aliniere în sistemul de salarizare de la nivel administrativ”, a subliniat Colceriu. El a adăugat că primarii prezenți la întrunirea Asociației Comunelor din România au primit promisiuni de la ministrul Dezvoltării, Sevil Shaidehh, dar și de la liderul PSD Liviu Dragnea, că situația se va reglementa în cel mai scurt timp.

O altă problemă dezbătută în cadrul acestei întruniri a vizat adoptarea unui „Cod administrativ”, care să reglementeze diferențele dintre legalitate și oportunitate, a mai transmis Colceriu. „Este inadmisibil ca Legea să aibă atâtea neclarități, inclusiv pe partea de incompatibilități dar nu numai. De pildă, acum Curtea de Conturi îți poate imputa absolut orice – de cele mai multe ori nejustificat. Legea trebuie să fie clară. Vreau să spun că dacă un funcționar nu este de bună credință, lucrul acesta poate fi dovedit ușor, pentru că furtul este furt, însă funcționarii care își fac treaba în mod corect trebuie să aibă șansa să și-o facă, să nu se simtă timorați, speriați. Legea nu poate fi lăsată la libera interpretare a unora sau altora, avem dreptul să știm în mod cert cum trebuie să procedăm, în special pe partea de achiziții, iar domnul Dragnea a fost cât se poate de clar în sensul acesta, primarii au apreciat intervenția sa”, a comentat Coleceriu.

15 primari din județul Cluj au participat la întrunirea Asociației Comunelor din România, la care invitați principali au fost premierul Sorin Grindeanu, o serie de miniștri, dar și liderul PSD Liviu Dragnea și preșdintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Președintele României, Klaus Iohannis, nu a fost prezent la întâlnire, deși fusese invitat.

Ce a zis Dragnea

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat la reuniunea Adunarii Generale a Asociației Comunelor din Romania, că distincția dintre legalitate și oportunitate va fi definită, „indiferent de presiuni”, în Parlament: „Vom defini în Parlament, indiferent de presiuni, în mod clar distincția dintre legalitate și oportunitate. Oportunitatea e a celui ales în mod legitim într-un proces democratic, o dă legitimitatea unui vot, obligațiile asumate în campanie, libertatea de a lua decizii cu Consiliul local pentru a dezvolta comunitatea, așa cum crede acel Consiliu local”, a afirmat Dragnea.

20170220_114340_1024x768-1024x768

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare