Închide

SPECIAL O zi de muncă din viața Paulei Rad, soprana care face curățenie și ia 600 de lei pe lună: „Am redescoprit umanitatea”

ActualitateMuzicaTop News by Catalin Suciu - feb. 21, 2017 0 1780

Concurenta de la Românii au Talent, cea care a ajuns direct în semifinalele competiției, și-a anunțat șefa că demisionează. Acum se va concentra doar pe muzică. Asta e o zi din viața ei obișnuită de până acum. Ce urmează?

Fiecare zi începe începe în jurul orei 05:00 dimineața pentru ea. Atunci se trezește, se pregătește și pleacă să ajungă de la 06:00 la muncă, unde va face curățenie în firmă. O rutină zilnică cu care s-a obișnuit. „Nu e nici o rușine să muncești. Că fac curățenie? Nu are importanță, aici am reușit să mă angajez. Am fost la zeci de interviuri pentru joburi, nu mi-am găsit nimic”, explică Paula pentru actualdecluj.ro.

E întuneric beznă când ajunge la firmă, la PMA Invest, o companie de publicitate din comuna Baciu, de lângă Cluj. Își soarbe o gură de cafea și începe. Patru ore obositoare în care lustruiește tot ce-i iese în cale. E singură pe tură. Ea cu gândurile ei. Uneori cântă, alteori se gândește la ziua de mâine. La 28 de ani, după multe dezamăgiri, totul capătă sens, în sfârșit. „Încă nu-mi revin după tot ce s-a întâmplat, după acest concurs.”

A crescut în Zalău, apoi a intrat la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj. Apoi a ajuns la Iași, la George Enescu, dar intrarea în lumea muzicii părea imposibilă. „Din cauza asta mi-am căutat tot feluri de locuri muncă. M-am întors în Cluj, aici locuiesc într-un apartament cu fratele meu, în Baciu. E în regulă pentru că tot în Baciu lucrez la curățenie”.

Colegii o întâmpină luni cu aplauze și îmbrățișări. Prima reacție a lor după ce au văzut-o la Pro TV e descrisă elocvent de Paula: „Au fost extrem de mirați, s-au bucurat sincer pentru mine. Aplauze foarte-foarte multe.S-a lăsat și cu îmbrățișări, cu de toate. Eram foarte emoționată. Mi-au zis că li s-a făcut pielea de găină.”

Paularad2

„E o colegă care muncește foarte mult. E săritoare și plină de speranță, un suflet bun. Nu și-a pierdut niciodată speranța că va cânta. Mereu zicea că nu va reunța niciodată la visul său”, ne mărturisește una dintre amicele Paulei.

Și-a anunțat orcium șefa că va demisiona. „I-am spus de la începutul acestei luni să caute pe altcineva. I-am zis că am nevoie de mai mult timp pentru mine, că trebuie să mă concentrez asupra concursului. M-a felicitat. Mi-a dat un mesaj, încă nici n-am apucat să ne vedem.”

600 de lei câștigă Paula Rad la PMA Invest, făcând curățenie de luni până vineri, de la 06:00 la 10:00 dimineața. Cum te poți descurca cu banii ăștia? „E greu, dar e o sursă de venit. Ce-aș fi făcut dacă nu i-aș fi avut? Eu le mulțumesc celor de aici că m-au primit și că am reușit să câștig un ban. Mic, așa cum este, dar l-am luat. Am noroc că nu plătesc chirie.”

– Ce urmează pentru Paula Rad? „Acum mă pregătesc pentru semifinalele de la Românii au Talent. Prin aprilie știu că vor începe, iar prin mai ar trebui să mă sune să mă duc la București. Trăiesc un vis, trăiesc pentru ceva și asta mă face să vibrez din nou. Apoi aș vrea să-mi găsesc un loc de muncă dar în domeniul muzicii, aici, cu siguranță. După toate această perioadă, am redescoperit umanitatea.
M-a sunat o doamnă, de exemplu. Adică m-a căutat pe facebook și mi-a spus că trebuie neapărat să ne vedem că are ceva foarte important să-mi spună. I-am lăsat un număr de telefon, am vorbit și ne-am văzut. Știți ce-a făcut? Mi-a dăruit o rochie de gală fantastică. A zis că o merit, că m-a văzut la concurs și că această rochie va sta foarte bine pe mine. Am rămas fără cuvinte, mi-a venit să plâng. Un necunoscut să vină în felul ăsta și să-ți facă un cadou? Am mai primit un trandafir și am primit și alte oferte de la diverse saloane de înfrumusețare. Să mă duc gratis la tot soiul de tratamente de îngrijire și altele.

Le mulțumesc din suflet tuturor. Acum câteva zile eram Paula Rad, femeia de serviciu, acum sunt Paula Rad de la Românii au Talent. Eu oricum nu mă schimb. Am câteva persoane foarte dragi mie, așa cum e fratele meu, cum e mama mea, ei sunt stâlpii de susținere din viața mea. Și am prieteni buni. Îi iubesc pe toți. ”

Despre relația pe care o are cu tatăl său, Paula nu vrea să vorbească. E dificil, iar anii ce-au trecut ascund mai multe răni rămase încă nevindecate. „Nu am ce să zic despre el. Eu îi am pe mama și pe fratele meu. Iertați-mă, n-am ce vorbi despre el.”

E aproape ora 9:00 când Paula face o scurtă pauză de la muncă, cât să-și pună un pahar cu apă și să-și bea medicamentele. A răcit de câteva zile și nu mai dă să-i treacă răceala. „Fix acuma, al naibii, când am de repetat. E greu, dar sunt convinsă că voi reuși până la urmă.”

Ieri a apucat să vorbească și cu Florin Estefan, directorul Operei Naționale Române din Cluj. În timpul emisiunii de la PRO, Florin Călinescu, membru al juriului, lansează ipoteza că la Opera din Cluj se intră doar pe pile. Contextul, la montajul PRO, e legat de povestea Paulei. „Femeia de serviciu care n-a reușit să intre la Operă deoarece acolo se intră pe Pile. Iată ce soartă are, să fie femeie de serviciu”. În felul acesta se lucrează în toate emisiunile de acest gen. Un concurent trebuie să aibă și o poveste. Cu cât este mai tulburătoare, cu atât impactul asupra audienței este mai puternic.

„Eu nu am nimic cu Opera din Cluj, Doamne Ferește. Am fost înțeleasă greșit. Eu nu am dat vreo audiție oficială. Am și vorbit cu Florin Estefan și e o persoană de mult bun simț. E plecat din țară, dar a rămas că ne vom auzi, că îi pare rău că el nu m-a ascultat la audiție, dar că o va face, că i-ar plăcea să mă asculte. Toate audițiile oficiale sunt publice, eu nu știam, e vina mea, dar nu e totul pierdut.”

E trecut de 10:00 și Paula Rad o ia, la pas, spre casă. Încă primește mesaje de felicitare pe telefon. Zgribulită, le răspunde tuturor. „Vă muțumesc! Nu sunt o vedetă, sunt doar eu, Paula Rad.”

CITIȚI ȘI: VIDEO Cât de bună a fost, de fapt, clujeanca Paula Rad la “Românii au Talent”? Povestea de rating sau adevărul?

Paula Rad, povestea din spatele scenei. Până să fie femeie de serviciu, a încercat să fie bonă. “N-a fost totul roz, dar nu mă plâng”

 

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu