Închide

Primăria reacționează cu privire la acuzele Asociației Pro Infrastructură din proiectul metroului din Cluj

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - nov. 23, 2020 0 818

Administrația locală a reacționat după ce Asociația Pro Infrastructură a arătat că proiectul metroului pornit de instituție este în prezent blocat în incompetență și birocrație, existând riscul de a rata finanțarea europeană prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), mai ales că municipalitatea ar fi solicitat autorizații de construire, avize și numeroase formulare inutile pentru realizarea forajelor geotehnice deși legea prevede derogări pentru proiectele mari de infrastructură.

Primăria a ținut să spună că pregătirea proiectului de Metrou din Cluj-Napoca continuă pe multiple fronturi de lucru, după un calendar accelerat, astfel încât să poată beneficia de oportunitatea finanțării sale prin PNRR. În plus, a transmis că tot calendarul de lucru al proiectului e gândit în așa fel încât să nu compromită calitatea lui.

„Facem precizarea că proiectul privind metroul se află în etapa de selecție a opțiunii, care a început imediat după finalizarea studiului de prefezabilitate. Echipa de consultanță care pregătește proiectul, împreună cu beneficiarul și cu sprijinul JASPERS, au avut mai multe întâlniri de lucru în luna noiembrie privind: un calendar accelerat pentru pregătirea proiectului, fără a se compromite însă calitatea pregătirii; construcția unui plan de analiză de opțiuni robust, care să conducă, până în primăvara anului 2021 la soluția optimă privind proiectul;  îmbunătățirea și rafinarea modelului de transport realizat cu ocazia pregătirii Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru ca acesta să sprijine selecția celei mai bune opțiuni pentru proiect. Echipa de consultanță lucrează în prezent la primele trei rapoarte critice pentru etapa de analiză de opțiuni (Raportul geotehnic, Raportul asupra constrângerilor și baza de date și un Raport pregătitor tehnic pentru analiza de opțiuni), care urmează a fi transmise beneficiarului în următoarele două săptămâni. Având în vedere cele menționate mai sus, precizăm faptul că investigațiile geotehnice vor fi realizate în perioada octombrie-decembrie 2020, cu respectarea termenelor contractuale a fazelor de proiectare care trebuie predate de către prestator în conformitate cu contractul de servicii încheiat”, a arătat Primăria.

Vezi și: O asociație acuză Primăria că se sabotează singură în proiectul metroului dorit în Cluj

Sursa foto: Geostud

Nici un comentariu

Scrie un comentariu