Închide

Primăria lansează un nou concurs de soluții pentru modernizarea unui liceu de cartier din Cluj unde învață 980 de elevi

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iul. 03, 2022 0 570

Consilierii locali urmează să dezbată, la ședința din 7 iulie, un proiect de hotărâre privind organizare unui nou concurs de soluții care vizează modernizarea unui liceu de cartier din Cluj-Napoca, Liceul „Lucian Blaga” din cartierul Gherogheni. Câștigătorul viitorului concurs pe care Primăria îl va lansa în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România urmează să încheie cu municipalitatea contractul de proiectare, estimat la peste 3,2 milioane lei. Echipele clasate pe locurile doi și trei urmează să fie premiate cu 75.000 lei, respectiv 40.000 lei, potrivit proiectului de hotărâre.

 

Modernizare Liceul Lucian Blaga face parte dintr-un program de investiții anunțat de Primărie în 2021 pentru modernizarea și extinderea a zece școli din oraș, la pachet cu străzile din proximitate, evaluat la peste 150 de milioane de euro. Intenția municipalității este să atragă bani europeni pentru susținerea lor. Primele școli despre care Primăria anunța că vor intra în acest program sunt Liceul Nicolae Bălcescu (deja s-a organizat un concurs de soluții și s-a încheiat contractul cu echipa câștigătoare), Liceul de Informatică, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Tehnic Napoca sau Liceul Lucian Blaga. Prioritizarea acestora s-a făcut  în funcție de starea clădirilor la aceste școli și, de asemenea, în funcție de numărul de elevi.

Deja Primăria a contractat Ordinul Arhitecților din România pentru serviciile (estimate la 900.000 lei) de organizare și jurizare a patru concursuri de soluții pentru  modernizarea Liceului Teoretic „Lucian Blaga”, plus străzile adiacente, a Liceului de Informatică „Tiberiu Popoviciu”, plus arterele adiacente, pentru modernizarea Liceului „Gheroghe Șincai”, plus străzile adiacente, dar și pentru Liceului cu program sportiv și a Colegiului Tehnic „Napoca” și  străzile din vecinătate. este estimat la 500.000 lei.

Consilierii locali urmează să dezbată la ședința din 7 iulie lansarea primului dintre aceste concursuri de soluții dar și bugetul aferent și anume pentru modernizarea Liceului Lucian Blaga, plus străzile adiacente. Câștigătorul urmează să încheie contractul de proiectare, estimat la peste 3,2 milioane lei. Echipele clasate pe locurile doi și trei vor fi premiate cu 75.000 lei, respectiv 40.000 lei, potrivit proiectului de hotărâre.

Vezi și: Program de 150 de milioane de euro pentru modernizarea școlilor din Cluj-Napoca la pachet cu străzile din vecinătate. Primăria vrea să transforme 10 școli din oraș cu bani europeni și concursuri de soluții

Liceul situat în cartierul Gherogheni are 980 de elevi și estimează că numărul acestora va crește la peste 1000 în 5-10 ani. Tema de concurs vizează transformare unității școlare, prin maximizare și eficientizarea spațiilor de învățământ, propunerea unei soluții de eficiență energetică pentru clădiri dar și transformare zonelor interioare și exterioare unității școlare în spații recreative, cu funcțiuni sportive și prietenoase cu copiii și riveranii.

(sursa: primariaclujnapoca.ro, Proiect de hotărâre nr. 61 – Privind organizarea concursului de soluții finalizat prin negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare pentru Reabilitarea și modernizarea Liceului Teoretic Lucian Blaga Cluj-Napoca și a străzilor adiacente și aprobarea cuantumului premiilor care urmează să fie acordate. Proiect din inițiativa primarului)

Data concursului de soluții urmează să se stabilească în perioada următoare. Deja Primăria are în derulare un concurs de soluții pentru crearea unui parc nou în cartierul Bună Ziua.

Șirul concursurilor de soluții pentru modernizare unor școli publice din Cluj-Napoca a fost deschis de Primărie cu Liceul Nicolae Bălcescu și străzile Argeș, Bălcescu, Constanța și Paris, din centrul Clujului. Aceste obiective urmează să fie  transformate după un proiect propus de SQM Arhitecture în asociere cu Filip S Concept și Hab Pro Creativ – unificare clădirilor în care funcționează liceul printr-un spațiu utilizat în vechime și îmbinarea lui cu concepte actuale. Echipa a câștigat în noiembrie 2021 concursul de soluții organizat de Primăriei în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România și un contract de proiectare de peste 2,4 milioane lei, proiectul fiind selectat dintr-un total de 26 de propuneri care s-au înscris în competiție.

Detalii: Care e conceptul după care se va se transforma prima școală publică din Cluj-Napoca dar și zona din proximitatea ei. În echipă care a câștigat concursul de soluții e și un arhitect clujean, membru în comisia de urbanism a Primăriei

sursă foto: admitereliceu.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu