Închide

Primăria își face spațiu de co-working pentru investitorii străini în Palatul Elian din centrul Clujului

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - mai 06, 2022 0 247

Un spațiu de peste 470 de mp situat într-o clădire istorică din centrul Clujului urmează să fie renovat și transformat în spațiu de co-workin care să fie folost de Biroul pentru Relații Externe și Investitori din cadrul Primăriei. Muncipalitatea a scos la licitație studiile și expertizele necesare pentru modernizarea, reabilitatea, consolidare și amenajare apartamentului nr.23 cu terasa aferentă din clădirea situată pe strada Horea nr. 2, palatul Elian, clădire monument istoric realizată în stil secession. Licitația este programată în 23 mai, criteriul de atribuire fiind prețul cel ma scăzut. Contractul este estimat la peste 95.000 lei.

 

„Imobilul de pe strada Horea nr. 2 are subsol, parter și două etaje și cuprinde spații pentru comerț și servicii la parter, locuințe la nivelele superioare dar și spații libere aflate în proprietatea Primăriei, la subsol. „Spațiul care urmează să fie studiat (subsolul) este accesibil din casa scării imobilului pe o scară de serviciul și din trotuatul străzii Horea, adiacent podului peste Somel, pe o scară deschisă într-o rampă. Spațiul are o suprafață utilă de 470 metri pătrați și o suprafață construită de 685 mp. Subsolul cuprinde la această dată spații corespunzătoare unui restaurant, spațiu parțial degradat după întreruperea activității de comerț. Imobilul este racordat la rețelele edilitare existente în zonă. Totodată, spațiul dispune și de o terasă de circa 73,5 mp amplasată deasupra abiei râului Someș. Terasa are cca 2,95 m lațime și este realizată din dulapi de lemn dispuși pe o structură metalică încastrată in pereții imobilului, peste dulapii de lemn fiind placată cu pavele de piatra”, arată Primăria.

Intenția instituției este de a reamenaja acest spațiu și al transforma într-unul de co-working, la dispoziția Biroul Relații Externe și Investitori din cadrul Primăriei. Aici se vor organiza, potrivit Primăriei, evenimente cu focus pe caracterul internațional al municipiului, pe componenta de start-up-uri, digitalizare sau consolidarea ecosistemului local de inovare.

„În acest sens, dotările de infrastrucură digitală trebuie să fie moderne și să suporte conectarea simulată a circa 50-60 de laptopuri sau computere. Sistemul de acces în spațiu trebuie să fie digitalizat și să permită trasabilitatea utilizatorilor, sistem de monitorizare video, senzori, conectare prin wifi cu sistemul de telefonie mobilă. Spațiu este gândit să găzduiască evenimente de co-working, aproximativ 20 de locuri, mese rotunde de 30-40 de participanți, recomandându-se birouri modulare care se pot restrânge pentru a elibera spațiul dar și zone cu destinația de 2 birouri permanente. Este esențial ca spațiile largi să poată fi eliberate temporar pentru organizarea unor evenimente cu aproximativ 70-90 de persoane, la evenimente de tip standing. Este esențială păstrarea funcționalității bucătăriei astfel încât în faza ulterioară construcției această zonă să poată fi dotată, urmând să serverască ca spațiu unde se poate găti/asambla mâncare adusă de diverși furnizori de catering. Terasa trebuie să devină un spațiu etalon al acestui proces de renovare urbană, îmbinând componenta verde și sustenabilă cu soluții care să permită observarea procesului de oblinere a carbo-neutralității. Este nevoie de o soluție de închidere ermetică modulară a acestui spațiu, spre exemplu cu panouri de sticlă retractabile”, arată Primăria.

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu