Închide

Licitație de peste 27,5 milioane lei pentru amenajarea unui centru verde în cel mai mare cartier al Clujului

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - mai 06, 2022 0 578

Primăria a scos la licitației lucrările de proiectare și execuție pentru extinderea parcului Primăverii și amenajarea străzilor adiacente. Licitația este programată în 9 iunie. Prin proiect urmează să se renunțe la benzinăria Moll din zona parcului, să se planteze sute de copaci și să configureze un traseu cu vegetație specifică care să marcheze existența în zonă a pârâului Calvaria, în prezent întubat în subteran. Lucrările ar urma să dureze 15 luni.

 

Ofertanții care participă la licitația Primăriei pentru reamenajarea parcului Primăverii și transformarea zonei într-un centru de cartier moder pentru Mănăștur trebuie să facă dovada că au executat lucrări similare (infrastructură rutieră, pavaj din piatră naturală, sistem de iluminat, amenajare spații verzi publice și pentru agrement) duse la bun sfârşit, la nivelul ultimilor 5 ani, în valoare cumulată de minim 15.000.000 lei fără TVA. Cerința minimă se va îndeplini la nivelul a maxim 5 contracte.

Contractul licitat de Primărie implică proiectare și execuție și are un termen de lucrări de 15 luni. Ofertele se pot depune până în 9 iunie. Criteriul de atribuire vizează cea mai avantajoasă ofertă din punct de vedere economic – 90% contează prețul ofertei și 10%, garanția oferită pentru lucrări.

Parcul Primăverii va crește de la peste 1,5 hectare la peste 2,1 hectare prin renunțarea la benzinăria de pe strada Almașului. În plus, se va amenaja o zonă umedă cu vegetație specifică de-a lungul traseului intubat în subteran al pârâului Calvaria. Parcul va avea și o machetă 3D a cartierului Mănăștur, după cum au propus proiectanții. În plus, se renaturalizează parcul prin plantarea de vegetație, peste 400 de copaci, se vor reconfigura aleile și zonele de joacă, este propus mobilier urban nou, terenul de baschet se va reloca într-o altă zonă sau se va renunța la îngrădiri în relația cu biserica ortodoxă construită aici. Locul de plimbat căței va fi păstrat. În plus, arterele Ioan Meșter și I Cioran vor deveni zone de tip shared space, prin renunțarea la diferența între trotuare și partea carosabilă.

vezi și: Parcul Primăverii se mărește la peste 2,1 hectare. Se renunță la benzinărie și se configurează o zonă umedă pe traseul acoperit al pârâului Calvaria. Cum vor clujenii să îmbunătățească proiectul

Modernizarea parcului din cartierul Mănăștur face parte din strategia asumata de Primăria de a investi în modernizarea zonelor verzi din toate cartierele orașului dar și pentru a crea noi zone verzi.

(sursă foto: Emil Boc Facebook)

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu