Închide

Primăria Florești vrea împrumut de 10 milioane euro ca să facă drumul spre Mănăștur. Din nou.

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - nov. 23, 2015 0 337

Primăria din cea mai mare comună din țară, Florești, vrea credit de până la 47,6 milioane de lei ca să poată plăti lucrările la drumul de ocolire Sud, o adevărată gură de oxigen pentru șoferii care stau cu zecile de minute în trafic între Florești și Cluj-Napoca. „Suntem nevoiți să ne descurcăm singuri”, se plânge primarul Horia Șulea.

Primăria a demarat licitația ca să obțină creditul bancar – până la 47.672.339,40 lei, adică peste zece milioane de euro, bani cu care vrea să finanțeze mai multe investiții locale, între care cel mai important e drumul de ocolire Sud. Instituția așteaptă oferte bancare până în 21 decembrie, dar contractul va fi semnat mult mai târziu – după analiza ofertelor are loc o preselecție, după care o negociere pe baza preselecției, după care negocieri succesive până când părțile se înțeleg la preț, având în vedere că prețul cel mai scăzut e criteriul de bază al semnării contractului.

„“Este vorba de o linie de finanțare ce va fi folosită la realizarea Drumului de Ocolire pe partea de Sud, precum și la alte investiții publice”, spune primarul. „Bineînțeles, toate acestea pe lângă investițiile suportate din fonduri europene sau fonduri de la bugetul local. Este un instrument modern, care va greva bugetul anual al comunei cu mult sub nivelul maxim legal de 30%. Oricum, în prezent, comuna Florești are grad de îndatorare zero. Revenind la Drumul de Ocolire din păcate, iată, suntem nevoiți să ne descurcăm pe cont propriu, fără nici un ajutor. Vorbim de o investiție de aproximativ 27-30 milioane lei, o sumă considerabilă pentru o comună”.

Amintim, proiectul creditului pentru centura de sud e mai vechi. Primarul Șulea promitea fix în urmă cu un an același lucru:

Ce trebuie să știe firmele care vor contractul pentru centura Floreștiului

Nici un comentariu

Scrie un comentariu