Închide

Primăria cheamă bisericile să-și educe enoriași: Nu mai dați bani cerșetorilor și ajutor în numele Domnului

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - apr. 02, 2015 0 654

„Ajută-mă mamă, în numele Domnului, să-ți dea Dumnezeu noroc și sănătate”, e unul dintre sloganele folosite de cerșetorii din oraș. Și avem mulți, remarcă consilierul local Ioan Bîldea cu statistica de la poliție în față: 833 de practicanți obișnuiți și în jur de 700 de persoane fără adăpost. Așa că, unul dintre artizanii campaniei anti cerșetorie cu pnaouri montate în oraș inițiate de primăriei, consilierul Claudia Anastase a propus o nouă aborbare: să fie implicate bisericile. Să se dea mâncare, nu și bani!

„Cele 833 de persoane au fost identificate că practicau cerșetoria în mod repetat pe raza orașului. Nu au fost adăugate aici cele 785 de persoane fără adăpost depistate pe raza municipiului și care, spun cei de la politia locală, practica cerșetoria în mod ocazional. Deci, per total, este clar faptul că administrația locală și poliția municipiului nu are multe pârghii pentru a opri fenomenul. Singura soluție care ar avea impact ar fi informarea clujenilor cu privire la efectele încurajarii cerșetoriei”, a subliniat consilierul local Ioan Bîldea. Acesta a menționat că a studiat statisticele din alte orașe mari din țară care au poate și mai mulți cerșetori decât Cluj-Napoca, însă acestea deja au început să organizeze campanii pentru populație cu panouri și mesaje contra susținerii cu bani a cerșetorilor: „Banii tăi nu îi ajută!”, „Spune Nu cerşetoriei!”, „Nu încuraja cerşetoria. Astăzi cerşetor, mâine agresor”.

9

Anul trecut, administrația locală a lansat o campaniei anti-cerșetorie, cu panouri montate în oraș pentru care a consumat 6000 lei. Anul acesta, unul dintre arizanii campaniei Claudia Anastase spune că are senzația că respectiva campaniei nu prea și-a dovedit eficiența, așa că cerea șefului poliției municipiului, comisarul Marcel Bonțidean o soluție. Bonțidean spune că la capitolul cerșetorie se practică turismul, amenzile pe care poliția locală sau cea județeană le dă nu se plătesc niciodată, așa că a recomandat primăriei să merargă înspre educarea populației.

8

„Să dăm mâncare, dar să nu dăm bani. Ar trebuie să implicăm toate bisericile în această campaniei anti-cerșetorie, ca să avem rezultate”, a propus consilierul local Claudia Anastase la ședința ordinară din 1 aprilie. Executivul primăriei a promis că va organiza repsectiva întâlnire cu reprezentanții cultelor din Cluj-Napoca.

Citește și:

Ce a raportat poliția municipiului consilierilor: a crescut infracționalitatea în oraș și numărul de turiști cerșetori

Sursa foto> NU incuraja cersetoria (Facebook)

Nici un comentariu

Scrie un comentariu