Închide

Fantoma multilingvismului e încă la Consiliul Local: „Cum te cheamă pui de dac?”

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - apr. 02, 2015 0 857

Președintele de ședință al Consiliului Local a primit cadoul promis: căciula de dac cu urechi. de la colegul s[u Adrian Mureșan „O s-o port de 15 martie (Ziua maghiarilor de pretutindeni -n.red.), la anul”, promite consilierul Csoma Botond.

Consilierul Adrian Mureșan a venit cu căciula de dac promisă la ședința trecută a Consiliul Local în care a plouat cu cadouri pentru viceprimarul Anna Horvath – o ie și o carte, dar și în care toți consilierii locali au primit câte o carte despre etnicitate de la Horvath. Mureșan i-a înmânat președintelelui de ședință Csoma Botond căciula de dac. „O să o port de 15 martie la anul”, a promis consilierul. „O să vă aduc și eu un cuțit unguresc”, a mai spus consilierul UDMR.

Acum se poate aplica foarte bine sintagma: Cum te cheamă pui de dac?”, a intervenit consilierul Ionică Pop. Acesta a mai opinat, la finalul ședinței ordinare a Consiliul Local de ieri, că la căciula de dac se asortează cel mai bine steagul românesc, cu mențiunea că acesta trebuie flururat.

Înainte de momentul cadorisirii, viceprimarul Anna Horvath nu a pierdut momentul să-i atragă atenția consilierul Ioan Pop că a început să folosească cuvinte în engleză în timpul ședinței. „Vreau să vă spun că ticketing nu există în limba română”, a ținut să spună Horvath. Aceasta după ce aceștia au avut dispute în comisia de cultură și în plen legate de românizarea tututor titlurilor evenimentelor care se finanțează din bugetul local.

CITEȘTE AICI DESPRE DISPUTELE PE TEMA MULTICULTURALISMULUI DIN CONSILIUL LOCAL

VIDEO. Multilculturalismul s-a întors la Consiliul Local? S-a îmbrăcat în culorile steagului Ungariei și a cadorisit-o cu o ie. A primis la schimb o carte despre etnicitate

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare