Închide

„Ochii electronici” ai primăriei vor vedea și mai bine infractorii

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 02, 2015 0 325

Ți-a lovit cineva mașina noaptea? Ai fost călcat de hoți? Autoritățile clujene promit că din acest an au șanse mai mari să prindă făptașii cu softul minume-premieră națională, aflat în implementare la primăria clujeană. În plus, poliția spune că are un laborator dedicat analizării, investigării, îmbunătățirii și expertizării imaginilor video și că va valorifica la maxim imaginile preluate de noul soft.

De altfel, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Cluj a primit oficial acces la noul soft achizionat de primăriei pentru a crește eficiența imaginilor preluate de camere de supraveghere montate în oraș acum cinci ani. În schimb, IPJ Cluj s-a angajat să soluționeze cu celeritate reclamațiile din sfera administrativă cât și din cea penală sau civilă venite pe linia primăriei clujene.

În cadrul Serviciului Criminalistic al IPJ Cluj funcționează un laborator dedicat analizării, investigării, îmbunătățirii și expertizării imaginilor video”, așa motivează IPJ solicitarea adresată primăriei de a avea acces la noul sistem menit să eficientizeze imaginile captate de camerele de supraveghere montate pe străzile din oraș.

Consilierii locali au aprobat la ședința din 1 aprilie încheierea unui contrat de comodat cu IPJ Cluj prin care aceștia din urmă primesc acces la noul sistem aflat în curs de implementare la nivelul primăriei pentru a ceștre eficiența sistemul de supraveghere video din oraș. Primarul Emil Boc a explicat că este vorba despre softul pe care primăria din Cluj îl implementează în premieră națională și care va permite o mai bună identificare a numerelor de inmatriculare dar și a fețelor persoanelor care comit infracțiuni în oraș. Pentru soft administrația locală a plătit câteva zeci de mii de lei, urmând ca el să fie implementat în cursul acestui an.

Administrația locală a închiriat prin licitație în 2010, pentru șapte ani, un sistem de supraveghere a traficului din oraș cu aproximativ 300 de camere de luat vederi de la societatea Electrogrup pentru care plătește o chirie anuală de peste 100.000 de euro. Aceasta după ce cu un an înainte a testat gratuit un sistem cu 25 de camere oferit gratuit de aceeași societate despre care poliția județeană dar și primăria au menționat unanim că este eficient pentru oraș.

sursa foto: rocamere.net

Nici un comentariu

Scrie un comentariu