Închide

Asfalt prospăt pe strada Făgetului cu banii pentru Tetarom IV

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - apr. 02, 2015 0 483

Modernizarea străzii Făgetului este estimată la peste 20 de milioane de lei. Deși administrația locală speră să obțină integral bani europeni, având în vedere economiile pe care le-a realizat pe proiectele implementate ca pol de creștere, pentru strada Făgetului s-au aprobat doar 2,5 milioane de lei, finanțare din fonduri nerambursabile.

„Avem restul de bani să facem această modernizare, așa cum am previzionat la începutul anului bugetul?”, a pus în discuție consilierul Claudia Anastase fezabilitatea proiectului de modernizare a străzii Făgetului în forma propusă de executivul primăriei – peste 12% bani europeni și restul contribuția din bugetul local.

Edilul Emil Boc s-a declarat optimist. El a explicat administrația locală a avut două proiecte pe lista de așteptare la fondurile rămase din programul de finanțare destinat polilor de creștere, depuse încă de anul trecut. Cu toate acestea, autoritatea de management (Agenția de Dezvotare Nord-Vest) a trasmis recent primăriei că are dreptul la o finanțare de doar 2,5 milioane lei. În măsura în care alte proiecte vor pica, dacă celor de la Consiliul Județean nu li se vor fința proiectele (parcul industrial Tetarom IV de la Feleacu care are probleme cu licitația de execuție – n.red), există șanse să primim noi 98 % din finanțare pentru acest proiect. Sunt încrezător că până la finalul anului acest lucru se poate întâmpla. Oricum trebuie să luăm acum acești bani pentru că oricum trebuie să modernizăm această stradă. Proietul este unul frumos, strada va avea două benci, canalizare, trotuare. Vorbim de bucata de la sensul giratoriu de pe Calea Turzii, până la Vila Tușa. Va fi impecabil Cealaltă bucată, drumul Sf. Ioan încă nu-l putem face, că avem probleme cu revendicările”, a afirmat primarul.

Consilierii locali au aprobat indicatorii tehnico-economici ai proiectului, evaluat la peste 20 de milioane de lei pentru modernizarea celor 3 kilometri de drum, din care 12,5 % să fie finanțare nerambursabilă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare