Închide

UPDATE Primăria, amendată de poliție pentru că n-a înlăturat poleiul de pe două străzi din oraș. Primarul Boc a trimis un mesaj asociațiilor de locatari: să-și curețe aleile dintre blocuri

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - ian. 20, 2022 0 363

Inspectoratul Județean de Poliție Cluj a aplicat cinci amenzi autorităților locale din Cluj deoarece nu au intervenit la timp pentru combaterea poleiului. Printre instituțiile amendate a fost și Primăria Cluj-Napoca care a fost sancționată deoarece nu a intervenit pentru deszăpezirea B-dului Muncii și a străzii Pădurii. Primarul Emil Boc a evitat să ia poziție pe tema felului în care firma aflată în contract cu Primăria și-a făcut treaba și a intervenit în oraș. În schimb, la reproșurile venite de la clujeni care au arătat că tot orașul e un imens patinoar, Boc a spus că aleile și trotuarele dintre blocuri sunt în sarcina asociațiilor de locatari. „N-o să vină primarul să le curețe”, a mai spus Boc la Napoca Live.

„E fain la Cluj.Aveți grijă ce vă mai doriți! Deși ne-au fost promise doar două patinoare izolate, ne-am pricopsit cu un imens patinoar, de toată frumusețea, pe întreaga suprafață a municipiului”, a scris fostul consilier local Claudia Anastase pe Facebook în 20 ianuarie.

Inpectoratul Județean de Poliție a luat atitudine, după ce de două zile oamenii din Cluj-Napoca se plâng că în tot orașul există polei care pune probleme serioase de circulație, atât pietonilor cât și bicicletelor sau mașinilor. Potrivit IPJ Cluj au fost aplicate 5 amenzi totalizând 34.000 lei pentru Direcția Regională de Drumuri și Poduri, Consiliul Județean dar și pentru Primăria Cluj-Napoca, în calitatea de administratori de drumuri, pentru neîndeplinirea obligaţiei de întreţinere a drumului public pe timp de iarnă.

„În baza verificărilor, la nivelul județului Cluj au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale către administratorii drumurilor. Astfel, cu amendă în valoare de 10440 de lei a fost sancționat administratorul DN1, 14.500 de lei cel al DJ108C, 3.045 de lei în urma constatărilor privind DJ108A și alte două amenzi în valoare de 3.045 de lei administratorului străzii Pădurii și Bulevardului Muncii, din municipiul Cluj-Napoca”, a arătat IPJ Cluj.

Pe Bulevardul Muncii a avut loc acum două zile un accident din pricina poleiului în care au fost implicate două autoturisme dar și un autobuz al Companiei de Transport Public Cluj și o mașină a poliției locale.

(sursă: Info Trafic Facebook)
((sursă: Info Trafic Facebook)
Primarul Emil Boc a evitat să ia poziție pe tema felului în care firma aflată în contract cu Primăria (Supercom) și-a făcut treaba și a intervenit în oraș pentru combaterea poleiului, având în vedere că are obligații clare în contract. În schimb, la reproșurile venite de la clujeni care au arătat că tot orașul e un imens patinoar, Boc a spus că aleile și trotuarele dintre blocuri sunt în sarcina asociațiilor de locatari. „N-o să vină primarul să le curețe”, a mai spus Boc la Napoca Live.
Detalii despre problemele de circulație semnalate de clujeni pe drumurile naționale, județene dar și pe străzile din Cluj-Napoca:
Viscolul a îngreunat circulația pe mai multe drumuri din Cluj. Șoferii au rămas blocați cu mașinile în zăpadă
Riveranii se plâng de polei și în comuna Baciu. „Așa e tot Cluj-Napoca. Scoateți sarea din cămară până vine cineva”, le recomandă clujenii
UPDATE 1:
Consilierii județeni l-au chestionat la ședința din 20 ianuarie pe președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, cu privire la problemele înregistrate în județ cu dezăpezirea mai multor drumuri din subordine. Iancu Gheroghe de la PNL a intervenit chiar în discuție și i-a atras atenția că firma aflată în contract pentru drumul de la Leghia -Aghireș, unde au fost și foarte multe accidente din pricina zăpezii, a efectuat intervenții după trei ore de la momentul în care a fost chemată, dar și că nu a fost pregătită cu utilaje adecvate. „Eu am fost chiar atunci cu mașina persoanală pe acest drum atunci și am avut probleme”, a semnalat consilierul. Oficialul CJ Cluj i-a promis că va face verificări.
Grupul USR l-a mai întrebat pe Tișe dacă situația va fi la fel și la următoarele ninsori cum s-a întâmplat la prima ninsoare serioasă din Cluj sau dacă nu se impun măsuri ca lucrurile să nu se mai repete.

„După cum știți, în fiecare an, atunci când începe iarna, toate firmele spun că au capacitatea, pregătirea, numărul de personal și că sunt pregătite să intervină. Dar, la fel de bine ca mine, știți că aproape de fiecare dată se întâmplă câte o surpriză și aceștia nu fac față. Ce putem face noi este să urmărim îndeaproape contractul, la fel ca în anii trecuți, iar acolo unde știm că sunt firmele deficitare să aplicăm penalități și să le cerem înainte de reziliere să respecte întocmai contractul. Noi trebuie să-i sprijinim cât putem de mult cu utilajele noastre din dotare și cu tot ce ține de Consiliul Județean.Mi-ar plăcea să cred că nu vor fi probleme, dar experiența de ani de zile îmi spune că vom avea probleme din nou. Depinde foarte mulți factori, de cantitatea zăpezii, de timpul în care cade ș.a.m.d. Așa cum s-a licitat, și criteriile pe care noi le-am cerut a fi îndeplinite, ele sunt corecte … sunt realist și nu exclud că s-ar putea întâmpla ca pe anumite sectoare, la anumite momente de căderi masive de zăpadă, să putem avea probleme un număr de ore sau un timp până vom debloca. Blocajul total nu există, suntem pregătiți pentru asta. Problema este cât de repede acționăm pentru a debloca un drum””, a afirmat Tișe.

UPDATE 2: Și șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri a exprimat o poziție publică privind felul în care s-a făcut deszăpezirea și legat de amenda primită de la IPJ Cluj. Despre sancțiune, Eugen Cecan a spus, citat de media locală, că o va contesta deoarece poliția din Huedin care a aplicat sancțiunea nu a respectat protocolul care există între cele două instituții și anume să dirijeze circulația în caz de ninsoare, înainte de a tăia amenzi, menționând că instituția a fost promptă în acțiunile de dezăpezire de pe DN 1, în zona Poeni. 
sursă foto: ISU Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare