Închide

Riveranii se plâng de polei și în comuna Baciu. „Așa e tot Cluj-Napoca. Scoateți sarea din cămară până vine cineva”, le recomandă clujenii

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - ian. 18, 2022 0 356

Locuitorii din comuna Baciu, situată lângă Cluj-Napoca, comună în care s-au construit foarte multe blocuri, cer primarului din localitate să mobilizeze forțe pentru combaterea poleiului care s-a format pe trotuarele din localitate și așa puține, acum acestea sunt impracticabile, reclamă cetățenii. Clujenii internauți le-au recomandat celor din Baciu să scoată sarea din cămară semnalând că în municipiul Cluj-Napoca există aceeași problemă în toate cartierele.

„Dl primar Janos J. Balázs oare se poate interveni în comuna Baciu cu material antiderapant pe acele porțiuni de trotuare care mai există ? Bineînțeles dacă țineți la siguranță cetățenilor. Am făcut și sesizare ca să vedem cât de repede se răspunde la solicitarea cetățeanului. Având în vedere că pe toate aceste servicii, plus colectarea deșeurilor, etc se cheltuie din buget 510 mii de euro, măcar iarna să nu ne rupem gâtul din cauza nepăsării autorităților administrative”, a sesizat situația BuBu Adrian.

Alți locuitori din Baciu care locuiesc la casă au spus că la ei e mai simplu și că au pus umărul la combaterea poleiului de pe trotuare cu sacii de sare din dotare.

Clujenii au semnat că ceea ce se întâmplă în comuna de lângă Cluj-Napcoa a ajuns normalitate în municipiu în 18 ianuarie. „Așa e în tot Cluj-Napoca”. „Scoateți sarea din cămară până vine cineva”, au fost recomandările celor din oraș.

Pe rețelele de socializare se glumește deja că s-a împlinit visul primarului Emil Boc de a avea un patinoar în  Cluj-Napoca. Acum acesta s-a instalat peste tot în oraș, râd clujenii.

(trotuar în cartierul Mănăștur)

(tamponare de pe Bulevardul Muncii din Cluj-Napoca, sursa ISU Cluj)

Alți internauți spus că de acum trebuie depuse cereri la primării pentru ca acestea să ofere gratuit patine clujenilor.

„Să nu mai vorbim de străzile mai mici și bineinteles cu o inclinație care sfidează normalul dar care sub ochiul închis al autorităților locale s-au putut face de către dezvoltatorii imobiliari pentru căștigul lor, unde nu se intră niciodată cu nici un utilaj, unde mașinile efectiv dereapează unele în altele și unde mai demult erau puse măcar niște cutii mari cu nisip și sare. Acum nimic, fiecare pe barba lui. De exemplu, în spatele blocului Jupiter 10. Eu îmi curăț întotdeauna în jurul masinii iar astăzi am dat la sare și nisip de numai, dar nu pot veghea toata noaptea. Măcar puneți acele cutii cu nisip și sare dacă utilajele voastre se strică intrând pe străzi mai mici unde n-ai nicio șansă când îngheață sau ninge mai serios. Daca în trecut s-a putut, se poate și acum. Stau aici din 2008 și vorbesc în cunoștiință de cauză”, a semnalat o altă problemă din comuna Baciu Péter András.

„Asociațiile de proprietari au responsabilitatea trotuarelor din jurul blocurilor: curățat zapada, gheata, etc. Dacă stăteați la casă cine credeți ca va curăța în curte și în fața casei? Utilajele nu au cum să fie peste tot în același timp. Fiți puțin gospodari. E în beneficiul vostru”, a recomandat Anca Urcan.
Oamenii din Baciu o contrazic și îi arată că „dacă observați în poză scrie zona pietonală adică acel segment este sub gestionare și întreținerea primăriei. Iar în jurul blocurilor sunt numai parcări, deci nu este asociația de proprietari e responsabilă de trotuar. Asociația de proprietari este responsabilă de împrejurul blocului unde sunt numai parcări. Fiecare își face curat pe bucățica lui”.

Oamenii din Cluj-Napoca s-au plâns de polei și pe străzile din oraș, nu doar de trotuare. Potrivit contractului, există obligații pe arterele urgență (I,II, III) insluse în contractul de deszăpezire al Primărie și trasate la nivelul fiecărei străzi, punctual, pentru intervenții de combaterea a poleiului și de pe trotuare.

(exemplu de intervenții pe trotuare urgența 1 în Cluj-Napoca) – Lista COMPLETĂ – AICI.

(

Deocamdată nici Primăria Baciu, nici Primăria din Cluj-Napoca nu au răspuns cu privire la intervențiile făcute de firmele de salubritate în aceste localități.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu