Închide

Primăria a lansat licitațiile pentru construirea grădiniței și școlii gimnaziale din cartierul Borhanci

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - nov. 11, 2022 0 326

Două contracte de peste 20,3 milioane lei, respectiv 56,3 milioane lei au fost scoase la licitație de Primăria Cluj-Napoca pentru construirea unor dotări noi de învățământ în cartierul Borhanci. Contractele vizează amenajarea grădiniței și școlii gimnaziale pentru cartier, proiecte care fac parte din hub-ul educațional pe care municipalitatea dorește să îl creeze aici. Ofertele se vor depune în luna decembrie.

În 6 noiembrie, administrația locală din Cluj-Napcoa a lansat două licitații pentru construirea grădiniței și școlii gimnaziale în cartierul Borhanci.

Contractele implică proiectare și execuție. Durata acestora este similară, 560 de zile (un an și jumătate) din care termenul de proiectare este de 110 zile.

În cazul grădiniei, contractul este estimat la peste 20,3 milioane lei. În cazul școlii gimnaziale, licitaia este estimată la peste 56.3 milioane lei. Criteriile de adjudecare implică, în cazul ambelor proceduri, cel mai bun raport calitate/preț – 90% (prețul ofertei) și 10% (garanția acordată pentru lucrare).

Deja Primăria are în licitație și realizarea unui bazin de înot tot în Borhanci (estimat la peste 120 de milioane lei) și a anunțat că și cea mai mare creșă din municipiu va fi consturită tot în acest cartier, aceasta primind finanțare în cadrul PNRR.

Vezi și:

Creșă, grădiniță, gimnaziu, liceu, bazin olimpic, bază sportivă și pădure-parc în Borhanci cu 100 de milioane de euro. Boc: „Vom flexibiliza linia de credit ca să putem lansa licitațiile, până identificăm și finanțări europene”

HUB-ul plănuit de Primărie în Borhanci  include:

 –Creșă 11 grupe a câte 9 copii;

 –Grădiniță 8 grupe a câte 20 copii;
– Școală gimnazială formată din 3 corpuri de clădire și sală de sport;
– Liceu cu laboratoare și sală de sport;
– Bazin de înot acoperit cu capacitate de 1000 spectatori, cu zone dedicate competițiilor sportive de natație ce includ: un bazin olimpic de înot, un bazin olimpic de sărituri, o zonă de gradene pentru spectatori, zone de agrement, un bazin de inițiere, saune, jacuzzi, vestiare;
– Bază sportivă: agrement și terenuri sportive, activități recreative cu acces nelimitat: locuri de joacă pentru copii, zonă șah, zonă ping-pong, zona aparatelor fitness, zonă skate și zonă parkour, amfiteatru deschis cu gradene și un grup sanitar public;
– Pădure-parc, pe o suprafață de peste 50 ha, care include traseu pentru dirtbike, grădină și parc tematic;
– Infrastructură: străzi, trotuare și rețele edilitare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu