Închide

Sute de cetățeni străini vin în Cluj într-o lună, cer avize de muncă

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 11, 2022 0 79

foto arhivă

Aproximativ 600 de cereri de prelungire a dreptului de ședere, peste 400 de cereri pentru eliberarea avizelor de muncă, 268 de cereri pentru emiterea certificatelor de înregistrare și zece cereri pentru eliberarea cărților de rezidență, așa arată situația imigranților cu drept legal de ședere în Cluj în doar puțin peste o lună, între 3 octombrie și 8 noiembrie.

Serviciul pentru Imigrări din Cluj arată că în perioada menționată au fost preluate un număr de 575 de cereri de prelungire a dreptului de ședere, dintre care 288 de cereri pentru prelungirea dreptului de ședere în scop de studii, 215 cereri de prelungire a dreptului de ședere în scop de angajare, iar diferența au făcut obiectul altor scopuri. Din totalul cererilor preluate, marea majoritate, adică 533, au fost soluționate.

De asemenea, tot în perioada analizată au fost preluate 420 de cereri pentru eliberarea avizului de muncă, fiind soluționate 334 dintre acestea. Alte 268 de cereri pentru emiterea certificatelor de înregistrare și 10 cereri pentru eliberarea cărților de rezidență au fost preluate în această perioadă, toate fiind soluționate.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu