Închide

După ce a anulat licitația pentru Centura Metropolitană, Primăria speră ca ofertanții să facă contestație și să primească câștig de cauză pentru a putea începe șantierul

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - apr. 29, 2024 0 456

Primăria reacționează, după ce a fost acuzată de Asociația Pro Infrastructura că, în 7 ani de la pornirea studiilor pentru Centura Metropolitană a Clujului nu a reușit decât să îngroape proiectul, anulând principala licitație (pentru a doua oară).

Potrivit comunicatului remis, Primăria mizează ca ofertanții să facă contestație și să primească câștig de cauză la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor pentru a încheia contractul și a demara șantierul.

În caz contrar, municipalitatea anunță că va relua licitația. În comunicatul remis, Primăria nu a precizat de ce a decis anularea licitației. Surse din administrație ne-au declarat că asocierea CON-A Operations, Dimex 2000, Concelex, Hydrostroy și Automagistral Pivdena a ofertat un preț mai mare decât valoarea estimată a licitației.

Deja Primăria a decis majorarea indicatorilor pentru centura metropolitană în 2024, motivând că actualizează proiectul cu rata inflației, după cum a arătat public primarul Emil Boc. În 2023, s-a mai făcut o actualizare, după ce la licitația organizate pe tronsoane nu s-a prezentat nimeni.

“În urma analizei din cadrul Comisiei de licitație și a Avizului conform condiționat al Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, comisia de licitație, în baza prevederilor art. 212 alin. 1 litera a din Legea 98/2016, a anulat procedura de achiziție întrucât nu a fost depusă o ofertă admisibilă.
Azi, 29 aprilie, a fost comunicat rezultatul procedurii către liderul Consorțiului participant la licitație, CON-A Operations.
Potrivit procedurii legale, Asocierea CON-A Operations, Dimex 2000, Concelex, Hydrostroy și Automagistral Pivden poate depune contestație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor în termen de 10 zile calendaristice de la comunicarea rezultatului procedurii (până în 9 mai 2024). Dacă nu se depune contestație sau contestația este respinsă, se reia imediat procedura de licitație.
În cazul în care Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor dă câștig de cauză Asocierii CON-A Operations, Dimex 2000, Concelex, Hydrostroy și Automagistral Pivden, atunci se poate trece la încheierea contractului și la demararea lucrărilor”, a informat Primăria într-un comunicat de presă.

Asociația Pro-Infrastructură a dezvăluit în 26 aprilie că unul dintre cele mai importante proiecte de investiție ale Primăriei Cluj, Centura Metropolitană, e într-un nou blocaj, după ce municipalitatea ar fi anulat licitația. „Anulare-nainte de Săptămâna Mare pe Centura Metropolitană Cluj-Napoca”, transmite Asociația Pro-Infrastrutură, care în 9 aprilie semnala că așteaptă deznodământul acestei licitații.

vezi și:

Licitația pentru Centura Metropolitană a Clujului, anulată / „ E greu de găsit în lume o investiție derulată atât de dezastruos”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu