Închide

Eurodeputat Daniel Buda: Investițiile în agricultura locală și în promovarea lanțurilor scurte de aprovizionare pot reduce dependența de importuri și pot consolida autonomia alimentară a UE

ActualitatePolitica by Actual de Cluj - apr. 29, 2024 0 128

Securitatea alimentară și reziliența pe termen lung a agriculturii Uniunii Europene sunt priorități majore pentru Grupul eurodeputaților PPE și pentru membrii Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală. În prezent se lucrează pentru un acord verde echitabil care să fie durabil din punct de vedere ecologic, social și economic.

„În contextul războiului din Ucraina și a concurenței mai mult sau mai puțin loială , securitatea alimentară și reziliența agriculturii în Uniunea Europeană devin mai importante ca niciodată. Crizele geopolitice și instabilitatea pot afecta aprovizionarea cu alimente și pot crea presiuni asupra sistemului agricol european.

Pentru a face față acestor provocări, UE trebuie să-și întărească capacitățile de producție internă și să-și diversifice sursele de alimente. Investițiile în agricultura locală și în promovarea lanțurilor scurte de aprovizionare pot reduce dependența de importuri și pot consolida autonomia alimentară a UE.

În același timp, combaterea concurenței neloiale și protejarea fermierilor europeni sunt prioritare. Prin intermediul politicii comerciale și a regulilor de concurență, UE trebuie să asigure că producătorii agricoli europeni beneficiază de condiții echitabile de competiție pe piața internă și externă”, informează eurodeputatul clujean Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală din Parlamentul European.

Grupul PPE luptă pentru o politică agricolă mai puternică a UE, cu o finanțare adecvată și noi metode durabile și eficiente pentru a proteja producția locală de alimente în fermele de familie din Europa și pentru a sprijini tinerii fermieri pentru a asigura viitorul producției alimentare europene.

Pe lângă activitatea sa legislativă, comisia monitorizează, de asemenea, punerea în aplicare a PAC și alte aspecte, în strânsă cooperare cu Comisia și Consiliul, împreună cu alte instituții ale UE și părți interesate.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare