Închide

Sabin Sărmaș, principalul concurent al lui Emil Boc, și-a înscris oficial candidatura pentru Primăria Cluj Napoca: „Sunt mândru de voi toți care vreți să faceți schimbarea” / Sărmaș a explicat de ce nu s-a aliat cu niciun partid politic

ActualitatePoliticaTop News by Luminiţa Silea - apr. 29, 2024 4 3445

Singurul competitor serios al lui Emil Boc care și-a asumat o candidatură independentă la Primăria Cluj Napoca, refuzând să se alinieze în spatele oricărui partid politic, Sabin Sărmaș și-a înscris oficial candidatura la Biroul Electoral, depunând aproape 5000 de semnături de susținere.

Cu o campanie de invidiat în mediul online și nu numai, Sărmaș a crescut vertiginos în ultimele luni la capitolul intenție de vot, potrivit unor sondaje comandate de partide, iar conform surselor din PNL Cluj, liderii partidului se tem cel mai mult de valul de simpatie pe care acesta l-a câștigat în rândul tinerilor.

„Când mi-am anunțat candidatura mi s-a tot spus că nu am nicio șansă ca independent și că doar cu un partid în spate voi putea să câștig alegerile pentru Primăria Cluj”, a comentat Sărmaș, explicând că în opinia sa oamenii nu mai au încredere în formațiuni politice pentru că au înțeles cu toții cum partidele sunt structurate în jurul unor lideri care-s preocupați doar de interesele lor de grup.

„Niciun partid, dar absolut niciunul nu face politici pentru oameni, toți fac politică pentru partid, mai precis pentru unii care conjunctural ajung să preia pozițiile de conducere în aceste partide. În fiecare structură de partid trebuie să faci balet, să asculți de un caporal care de cele mai multe ori se dovedește un nătâng”, a spus Sărmaș. El a adăugat că și-a dorit să candideze independent pentru Primăria Cluj Napoca tocmai pentru a demonstra că poate schimba lucrurile și că o dată ajuns primar va putea servi strict intereselor clujenilor și nu intereselor unor lideri de partid.

„Eu nu trebuie să ascult decât de voi, clujenii. Mi-am adunat semnăturile de susținere în mod real, am mers și am vorbit cu oamenii, cu toți acei clujeni care-s invizibili pentru Emil Boc. Când spun în mod real, adică nu din bazele de date ale partidelor așa cum se practică. Acum pot să spun că sunt mândru de voi, cei care nu mai așteptați să se schimbe ceva ci faceți voi schimbarea. Sper că semnalul dat de mica noastră revoluție de la Cluj să zguduie din țâțâni sistemul politic anchilozat”, a comentat Sărmaș, după ce și-a înscris candidatura oficial.

Sabin Sărmaș de profesie inginer IT, are 39 de ani, este căsătorit, are o fiică, și provine din vechea gardă a liberalilor clujeni. Cu un mandat de deputat liberal la activ, el s-a remarcat mai ales prin inițiativele care au deschis procesul de digitalizare al României, la nivel instituțional. Sărmaș a fost președintele Comisiei de IT din Camera Deputaților și a fost desemnat să gestioneze Conferința Plenipotențiară a Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor, principalul eveniment mondial din sectorul IT&C care a fost găzduit pentru prima oară la București, în anul 2022, locul în care se stabilesc directive, politici și priorități în domeniul telecomunicațiilor.

Chiar dacă și-a demonstrat profesionalismul, Sabin Sărmaș n-a reușit să fie agreat în PNL Cluj, mai precis n-a reușit să mai aibă un parteneriat cu gașca primarului Emil Boc, mai precis cu vechii PDL-iști care au acaparat partidul. Reamintim că după ce PNL a fuzionat cu PDL, la Cluj Napoca vechii lideri liberali, Marius Nicoară, Horea Uioreanu și cei care se aflau la vremea respectivă în conducerea partidului, au dispărut treptat din peisajul politic. În prezent, PNL e condus aproape în totalitate de oameni din tabăra lui Emil Boc, Daniel Buda și Alin Tișe.

4 comentarii

  1. Mult succes și sper să câștigi Sabine. Clujul are nevoie de tine și de schimbare. Nu mai vrem moldoveni susținuți de mine și deveniți hoți dovediți și nici nu mi-am cerut scuze că l-am promovat și susținut, nu mai vrem străini de Cluj.

  2. Mă lași…..de unde ai bani de campanie??? omul este cel mai probabil băgat în fata ca sa mă ia din electoratul celorlalți….FILMUL ASTA L-AM MAI VAZUT Sabine!!

  3. Nicio șansă! Probabil va face mai mult de 5%, cât au făcut alți pretendenți la alegerile locale anterioare, dar spre disperarea voastră care-l atacați pe Boc pentru orice nimic, cel mai adesea doar pentru a-l ataca, să vă iasă la număr acolo, veți fi din nou în lacrimi 😂

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare