Închide

Amenzi de mii de euro la atelierele auto din Cluj, le-a dat ITM

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 29, 2024 0 83

Amenzi de mii de euro la atelierele auto din Cluj, le-a dat Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Controalele au avut loc între 23 şi 26 aprilie, în cadrul unei campanii organizate la nivel naţional, la se4vice-urile auto, mai exact firmele cu obiect de activitate „întreținerea și repararea autovehiculelor”.

Cu ocazia acestei campanii ITM Cluj a efectuat controale la un număr de 17 angajatori din judeţul Cluj și s-au aplicat sancțiuni contravenționale la doi angajatori , în cuantum total de 13.500 lei. Amenzile au fost aplicate pentru lipsa verificărilor tehnice periodice și lipsa autorizării funcționării echipamentelor de muncă care intră sub incidența ISCIR, precum și pentru lipsa măsurilor de protectie colectivă la canalul de reparații auto. La patru societăți au fost oprite din funcțiune patru echipamente de muncă din cauza expirării autorizării ISCIR a acestor echipamente.

 

Alte nereguli pentru care s-au dat un număr de 9 avertismente, dispunându–se măsuri de remediere a deficiențelor cu termene certe de ducere la îndeplinire, sunt nepurtarea echipamentului individual de protecție de către toți lucrătorii, lipsa semnăturilor pe fișele de instruire, fișe de aptitudini expirate şi semnalizare permanentă de securitate deteriorată.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu