Închide

Prima demisie în scandalul de plagiat al lui Lucian Bode. Radu Carp, care a fost în comisia de doctorat a ministrului de interne, pleacă din CNATDCU: „Eu dorm liniștit noaptea”

Politica by Actual de Cluj - ian. 13, 2023 0 184

Fost coleg de partid cu Lucian Bode și membru în comisia de la Universitatea Babeș Bolyai care i-a validat teza de doctorat a ministrului de Interne cu magna cum laudae, Radu Carp a demisionat din CNATDCU unde era membru al Comisiei de ştiinţe politice, studii de securitate, ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică.

Decizia a fost luată după ce în Consiliul Facultății de Științe Politice a Universității București i s-a cerut demisia din CNATDCU de către colegii săi.

„Mi s-a cerut demisia din Comisia CNATDCU din cauza situației cu Bode. Eu am precizat că vreau să-mi dau demisia de multă vreme, dar nu pentru acest motiv pentru că eu dorm liniștit după chestiunea asta cu Bode. Da, îmi reproșez într-adevăr că trebuie să fiu mai atent la unele citări și să le sesizez, să le pun acolo în referat, dar eu dorm liniștit știind că mi-am îndeplinit atribuțiile pe care le-am avut. Într-adevăr îmi reproșez dar nu este o culpă uriașă. Și toți membrii comisiei dorm liniștiti pentru că noi am făcut ce trebuia să facem (…)

Alții nu pot să doarmă liniștiți. (…) responsabilitatea acordării acelui titlu îi aparține doamnei Andronescu care a semnat acel titlu, comisiei de la minister CNATDCU care a recomandat, panelului care a avut la dispoziție toate elementele, acolo este responsabilitatea nu UBB conferă oferă titluri, doar recomandă.”, a declarat Radu Carp pentru HotNews.ro.

Radu Carp este unul dintre profesorii universitari care au lăudat teza lui Lucian Bode, a scris edupedu.ro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare