Închide

Prezența ministrului Digitalizării la Cluj Napoca, îngropată de scandalul Bode: Conferința ministrului Burduja programată la UBB a fost anulată, tocmai pentru a fi evitate întrebările privind menținerea lui Bode în funcția de ministru

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - ian. 12, 2023 0 508

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja a fost prezent joi la Cluj Napoca, scopul vizitei sale fiind complet umbrit de scandalul cu care se confruntă PNL-ul pe tema acuzațiilor de plagiat care-l vizează pe ministrul Lucian Bode.

Universitatea Babeș Bolyai a transmis cu o zi înainte invitație pentru participarea la o conferința de presă, la sediul universității clujene, la care urmat să participe atât ministrul Burduja, cât și rectorul Daniel David. „Discuțiile vor viza proiectele strategice naționale de cercetare-dezvoltare-inovare și reforma în domeniul cercetării”, se preciza în invitația formulată de reprezentanții UBB.

În ultimul moment, UBB a anunțat printr-un alt comunicat că se anulează conferința de presă, „având în vedere unele modificări de ultim moment apărute în programul ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ștefan Burduja”.

În realitate, nicio modificare n-a survenit în programul vizitei ministrului Burduja, dat fiind că acesta a ajuns la Cluj Napoca, s-a întâlnit cu reprezentanți ai universităților și chiar a avut timp să participe la o emisiune online locală (dedicată liderilor liberali din administrația locală).

Decizia privind ascunderea lui Burduja de eventuale întrebări iscoditoare ale presei este legată, în mod evident, de amplul scandal în care e implicat ministrul liberal al Afacerilor Interne, Lucian Bode, mai cu seamă că decizia prin care se confirmă că acesta și-a plagiat lucrarea de doctorat a fost emisă cu doar o zi în urmă, chiar de Comisia de Etică a UBB.

Mai mulți lideri politici i-au cerut deja demisia lui Bode din funcția de ministru, inclusiv voci din PNL au sugerat că el ar trebui să facă un pas în spate, având în vedere că deține și în PNL o funcție importantă, fiind secretarul general al partidului.

Primarul Emil Boc a fost la rândul său întrebat ieri de ce nu se pronunță oficial în cazul Bode (știut fiind faptul că el se numără printre apropiații ministrului Afacerilor de Interne, alături de liderul PNL Cluj, Daniel Buda).

Boc a evitat un răspuns direct și onest, spunând că n-ar fi la curent cu decizia Comisiei de Etică a UBB. „După ce o să văd motivarea Comisiei o să pot să spun mai multe”, s-a limitat să răspundă Boc pe marginea acestui scandal care tensionează relațiile în interiorul PNL.

De altfel, potrivit G4Media.ro, ministrul Bode a fost convocat astăzi la o discuție de premierul Nicolae Ciucă pe tema acestui scandal, urmând să revenim cu detalii.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.