Închide

Prețul pentru preluarea Parcului Feroviarilor de către oraș

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - iul. 07, 2016 0 732

Administrația locală a parcus, potrivit oficialilor instituției, ultimul pas pentru preluarea parcului de 5,3 hectare din administrarea Regionalei CFR Cluj. Consilierii locali au aprobat la ședința ordinară din 6 iulie răscumpărarea unei clădiri din proprietatea Companiei CFR care a fost edificată încă din anii 30 pe amplasamentul parcului.

Porivit evaluării realizate de compania CFR, clădirea a fost evaluată la peste 46.000 de euro printr-un raport de expertiză, însă în urma corelării acestuia cu situația fizică a clădirii și a obiecțiilor primăriei, s-a stabilit suma de 36.000 de euro pentru răscumpărarea clădirii de 210 mp de către administrația locală clujeană.

Consilierii locali au aprobat la ședința de miercuri ca primăria să plătească suma pe respectiva clădire. Plus actualizarea datelor de carte funciară pentru parcul de 5,3 hectare. Potrivit viceprimarului Dan Tarcea, acesta este ultimul pas în demersurile de preluarea a Parcului Feroviarilor în domeniul public al orașului.

Clujul ar putea primi Parcul Feroviarilor– 5,3 hectare de verde pentru oraș

Primarul Emil Boc estima recent că în toamna acestui an primăria va putea lansa chiar și un concurs de soluții pentru reamenajarea parcului și redarea sa în circuitul public.

În Parcul Feroviarilor se derulează în prezent și o școală de vară pentru studenți organizată de Ordinul Arhitecților din România – Filiala Transilvania și susținută de inițiativa Scena Urbană.

DETALII AICI:

FOTO Parcul Feroviarilor, “preluat” de studenți. Primăria promite concurs în toamnă pentru spațiul părăsit

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.