Închide

Prefectura Cluj, cu doi adjuncți în funcție

AdministrațieTop News by Mihai Prodan - apr. 25, 2019 0 271

Premieră aproape națională la Prefectura Cluj, instituție care are în organigramă două posturi de subprefect după ce Zoltan Gyorke, care ocupa această funcție și a fost înlocuit, și-a recâștigat jobul în instanță.
Instituția Prefectului Cluj funcționează în prezent cu două posturi de subprefecți și e astfel singura din țară în această situație – în afară de București și Constanța. Prefectura Constanța funcționează cu doi subprefecți din 2014 – un turc și un tătar. „Reintegrarea în funcția publică de subprefect nu s-a produs nici până la această dată”, a explicat subprefectul Zoltan Gyorke pentru actualdecluj.ro.

De cealaltă parte, Prefectura Cluj arată că nu există nicio neconcordanță în procedură, având în vedere că Legislația prevede două posturi de subprefect, iar această legea a fost dată de pe vremea Guvernului Boc. Mai mult, Instituția Prefectului arată că s-a respectat decizia instanței, iar Zoltan a fost reintegrat pe postul său, cu toate atribuțiile. Ulterior, după învestirea celui de-al doilea subprefect, Alin Danci, aceste atribuții au fost împărțite, conform legii în vigoare, prin Ordinul Prefectului.

Zoltan e supărat că majoritatea atribuțiilor iar reveni acum subprefectului Alin Danci și spune că nu e decis, dar că se gândește să se adreseze din nou instanței.

Potrivit răspunsului Ministerul Administrației și Internelor, aflăm că astfel de situații mai există în doar un județ – plus Capitala. „Două funcții de subprefect sunt prevăzute în structura – cadrul de organizare a Instituțiilor Prefectului din județele: București, Constanța și Cluj”, arată MAI.

Citește și:

Fostul subprefect Gyorke, dat afară de Guvern, s-a întors la post, azi, după ce și-a câștigat jobul în instanță. „Clujul va funcționa cu doi subprefecți, caz unic în România”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.