Închide

Prefectura a găsit soluția salvatoare după o lună în care i-a lăsat pe oameni să se omoare la cozi

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - mart. 03, 2017 1 572

Cu timbrul de mediu eliminat din 1 februarie, Prefectura Cluj a deschis doar un ghișeu pentru programari on-line la Serviciul Înmatriculări Vehicule, iar alte trei le-a ținut în programul normal cu numele de ordine.
Rezultatul? O lună întreagă clujenii s-au înghesuit chiar și de la ora două noaptea la poarta Serviciul de Înmatriculări Vehicule din cartierul Gheorgheni pentru a-și înmatricula mașinile.
Sute de oameni se adunau în fiecare zi pe strada Albac pentru a ajunge la unul dintre cele trei ghișee ale Serviciului care serveau publicului. S-a ajuns în situația în care se vindeau chiar și numere de ordine.
Din 3 martie, Prefectura Cluj a anunțat că la Serviciul Înmatriculări programările se vor face exclusiv on-line, ca o măsură de a evita cozile și îmbulzeala de la ghișee.
În cazul ghișeului unde deja s-au făcut programările on-line, acestea vor merge înainte așa cum au fost făcute, până la epuizarea planificărilor.
În cazul celorlalte trei ghișele care mai există la Serviciul de Înmatriculări se vor putea face programări începând din 4 martie, prima zi disponibilă planificării online fiind 7 martie 2017. Programările on-line se fac pe site-ul oficial al Serviciului, http://www.spcrpcivcluj.ro, unde cei interesați trebuie să introducă mai multe date – nume, prenume, telefon, email, serie șasiu.
După ce au introdus datele, cei programați vor primi pe email un mesaj de confirmare care va conține data, ora și ghișeul la care a fost planificat. Dacă nu se vor prezenta la ghișeu la ora stabilită, rezervarea se va anula. 
 Potrivit Prefecturii, instituția nu a anticipat de la început că vor fi sute de oameni care vor veni să-și înmatriculeze mașinile și se vor crea cozile și agitația care au fost la ordinea zilei în luna februarie la Serviciul de Înmatriculări Vehicule. În plus, sistemul de programări on-line nu a putut fi introdus mai repede pe toate ghișeele deoarece, motivează oficiali ai Prefecturii, a fost nevoie de o perioadă de timp pentru adaptarea softului privind aceste programări on-line, toate firmele solicitate oferind perioada mai mari de o lună.
Înainte de 1 februarie, dată de la care s-a eliminat timbrul de mediu, Prefectura Cluj a anticipat totuși că la Serviciul de Înmatriculări Vehicule din subordinea sa vor crește cererile. Aceasta deoarece a anunțat public că Serviciul va procesa circa 150 de dosare pe zi, plus a invitat doritorii să se programeze on-line. Ceea ce nu a comunicat a fost că pentru aceste programări on-line era disponibil doar un singur ghișeu.
Cozi la Cluj, 28 februarie-1 martie sursa foto: Radio Cluj

Cozi la Cluj, 28 februarie-1 martie sursa foto: Radio Cluj

La ghișeul nr. 4 unde se puteau face programări on-line, s-a ajuns cu acestea până în luna iunie 2017. La celelalte ghișee (nr. 1, 2 și 3) oamenii s-au îmbulzit o lună întreagă pentru a prinde un număr de ordine. Chiar și la începutul lunii martie situația nu se schimbase.
După ce a aflat că se vând numere de ordine, Prefectura Cluj a decretat celor de la Serviciul de Înmatriculări să dea doar numele de ordine nominale, cu ștampilă. În fața serviciului erau tot cozi și sute de persoane care voiau să ajungă la rând, la ghișee. Prefectul Gheorghe Vușcan a anunțat cu acest prilej public că va veni cu un soft nou care va permite efectuarea de programări on-line la toate ghișele Serviciul de Înamtriculări, o măsură care va reduce tensiunile și cozile care au tronat timp de o lună la sediul structurii.
Ca lucrurile să funcționeze în luna februarie la Serviciul de Înmatriculări a fost necesară și prezența jandarmilor care au asigurat ordinea publică.
sursa foto: Facebook - Ioan Bîldea

În luna februarie s-au făcut liste cu numele de ordine din pix, pe coale albe, sursa foto: Facebook – Ioan Bîldea

bildea

Și la primăria lui Boc în 2017 s-a stat la coadă și încă se mai stă la ghișele de taxe și impozite. În continuare clujenii reclamă că lucrurile nu merg cum trebuie la ghișeele din Piața Unirii, multe dintre ele închise, cu funcționari care se poartă necunviincios cu cei care stau la cozi. Primarul Emil Boc a spus săptămâna aceasta public că va investiga situația și va lua măsuri.

AICI DETALII:

Oamenii înnebunesc stând ore întregi la ghișeele din Primăria lui Boc. Eliminarea timbrului de mediu și defectarea sistemului informatic au mărit cozile

Ziua doi la primăria lui Boc: merge sistemul, dar sunt cozi infernale

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare