Închide

Potecă tematică nouă de drumeție în pădurea Făget de lângă Cluj-Napoca

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 02, 2021 0 1053

Potecă tematică nouă de drumeție în pădurea Făget de lângă Cluj-Napoca, amenajată în urmă cu câteva zile.

Poteca are și un nume, Traseul Veveriței, și e una de tip circuit. A fost amenajată în urmă cu câteva zile cu panouri informative montate și are o lungime de patru kilometri. ”Noua potecă tematică din Făgetul Clujului, Traseul Veveriței, are de sâmbătă încoace și panourile montate. Traseul, de aproximativ patru km, include tot felul de informații despre fauna și flora Făgetului, precum și căsuțe amplasate pentru lilieci, veverițe și păsări”, arată asociația Natura Transilvaniei.

Traseul are șapte panouri de informare unde curioșii găsesc informații detaliate despre faună și floră, iar traseul exact se poate descărca folosind codul QR. Căsuțele sunt amplasate în zonele panourilor de informare, de-a lungul traseului și la 10-20 metri în stânga și dreapta traseului. Traseul pornește din zona intersecției Drumului Sfântul Ioan cu Valea Gârbăului și se întoarce în același loc.

Asociația Natura Transilvaniei funcționează de aproape zece ani și are ca scop protecția, conservarea durabilă și promovarea patrimoniului natural al Transilvaniei.

Citește și:

Mai multe trasee din două dintre cele mai vizitate zone turistice din Cluj au fost omologate

Nici un comentariu

Scrie un comentariu