Închide

Post-Colectiv. Club din centrul Clujului, închis pentru verificări. Ce spune un proprietar de local de 200 de persoane despre măsurile care se pregătesc

ActualitateTop News by Kristina Reştea - nov. 03, 2015 0 1336

„Putea să se întâmple şi în alt loc, putea să ni se întâmple şi nouă” – e unul dintre gândurile care au circulat şi rămân după tragedia de vineri din clubul bucureştean Colectiv, în urma căruia au murit 32 de oameni şi care a lăsat să se lupte pentru viaţă alte câteva zeci. Avem la Cluj cluburi în subsoluri, localuri cu stuf şi cartoane, locuri cu ieşiri înguste şi puţine şi multe întrebări noi legate de avize de siguranţă împotriva incendiilor şi legate de ce s-ar putea întâmpla dacă…

Administratorii a două localuri foarte populare printre tinerii clujeni au anunţat ieri că îşi suspendă temporar activitatea, fac verificări şi vor să aducă îmbunătăţiri în activitate: Boiler (de la Fabrica de Pensule) şi The Shelter (Piaţa Unirii).

Citeşte aici ce spun reprezentanţii Boiler:

Primul club din Cluj care anunță că se închide pentru a face audit de siguranță

O acţiune similară a fost anunţată şi de cei de la The Shelter.

„În urma evenimentelor petrecute în ultima perioadă, conducerea clubului The Shelter a luat decizia ca în următoarele zile, împreună cu o echipă competentă, să efectueze o verificare completă a spațiului în care se desfășoară evenimentele. Până în data de 6 noiembrie clubul va fi închis, iar personalul împreună cu reprezentanți ai ISU, ai Secției de Poliție nr. 1 și ai Poliției Locale vor lua toate măsurile de protecție pentru siguranța tuturor oamenilor care ne calcă pragul. Ceea ce s-a petrecut în București este o adevărată tragedie și dorim să ne asigurăm că acest scenariu nu se va mai repeta. Siguranța participanților la evenimentele organizate în The Shelter este pe primul loc”,a fost mesajul postat de reprezentenanţii The Shelter pe pagina de Facebook a localului.

L-am întrebat pe Tudor Ciotlăuş, co-proprietar de local cu 200 de persoane în centrul Clujului, cum a funcţionat până acum sistemul şi ce se aşteaptă să se întâmple după tragedia de la Bucureşti în ceea ce priveşte funcţionarea localurilor din ţară. Şi… ce face Shelter în acest nou context? Mai e de lucru…

„The Shelter a funcţionat şi până acum cu avize de la primărie şi de la ISU (Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă). Pentru fiecare aviz trebuie pregătit un dosar. Da, este de făcut ceva muncă pentru a pune cap la cap dosarul, dar nu sunt lucruri imposibile. Noi am considerat că se cer documente de bun-simţ pentru fiecare aviz în parte”, spune Ciotlăuş, reprezentantul localului care a fost „vizitat” azi de reprezentanţii ISU.
„Dupa întâlnirea de azi cu domnii de la ISU am concluzionat că avizul primit de clădirea în care ne desfăşurăm activitatea este valid şi în vigoare, recomandarea dânşilor fiind de a lua legătura cu o firma specializată din domeniu care ne va ajuta sa dotăm spaţiul cu tot ce este necesar pentru a nu avea probleme şi a uşura evacuarea celor aflaţi în clădire in situaţii critice. În consecinţă, am şi luat legatura cu o companie specializata si in urmatoarele zile aceasta va verifica sistemele existente deja şi ne va recomanda ce trebuie să facem în plus pentru a putea primi clienţi într-un spaţiu care să fie cât mai sigur posibil”, susţine Ciotlăuş.

„În viitor ne aşteptăm la controale din partea ISU şi a Politiei Locale, dar aceste instituţii efectuează în mod normal controale în localul nostru cel puţin de 2 ori pe an”, completează reprezentantul The Shelter. Potrivit informaţiilor oferite de acesta, localul are o capacitate de circa 200 de persoane şi are o intrare/ieşire plus o ieşire de siguranţă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare