Închide

Poriectul pistei metropolitane pentru pietoni și bicicliști propusă pe culoarul Someșului se dezbate în Florești

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - dec. 06, 2023 0 190

O nouă dezbatere publică, care se va desfășura la Hambarul din Parcul Poligon din Florești, în care se va prezenta culoarul de piste de biciclete Gilău-Florești-Cluj Napoca- Apahida și se vor strânge idei de la locuitorii din comună. Dezbaterea este programată vineri, 8 decembrie 2023, începând cu ora 16.30.

Prin aces proiect se propune amenajarea culoarului verde-albastru al Someșului Mic, între Gilău-Florești-Cluj Napoca-Apahida, cu posibilitatea unei viitoare extinderi a amenajărilor spre Jucu, spre Bonțida, spre Gherla și spre Dej. „La această întâlnire din Florești vor fi prezenți mebrii ai Centrului de Inovare și Imaginație Civică (CIIC), locul în care reprezentanți ai administrației publice locale, cetățeni și specialiști din mediul economic și universitar. Zona Metropolitană a Clujului are un potențial ridicat de dezvoltare sustenabilă, motiv pentru care aceste dezbateri publice au menirea de a încuraja aportul societătii civile în marile proiecte administrative”, a arătat primarul Bogdan Pivariu.

El a mai informat că prin proiect pistei velo și de bicilete gândite pe malurile Someșului și în comuna Florești se încurajează deplasările de navetă nemotorizate prin conectarea viitorului culoar cu rețeua de transport în comun. De asemenea, se încurajează „o suită de trasee dedicate sportului și agrementului, gândite și proiectate în bucle coerente, sigure și interesante, astfel încât ele să se adreseze unui public cât mai larg, atât ca vârstă, cât și ca aptitudini și să susțină cât mai multe tipuri de sporturi, atât pe uscat, cât și pe apă, pe tot parcursul anului”.
Proiectul pistei metropolitane de biciclete și pietonale a fost prezentat public până în prezent în cadrul a două dezbateri distincte în Cluj-Napoca și în comuna Gilău.
Detalii despre proiect:
Schimbare de abordare în proiectul pistei velo și pietonale de 75 de kilometri de-a lungul Someșului, între Gilău și Apahida/Dezbateri, studii și o echipă mărită față de cea de la licitație, înainte de aprobare studiului de feabilitate/Fără blocuri autorizate care să pună în pericol culoarul

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare