Închide

Ponta: La PSD Cluj, semnele de schimbare sunt lipsite de perspectivă. Pro România este alternativa pentru electoratul de centru stânga

ActualitatePoliticaTop News by Actual de Cluj - sept. 10, 2020 0 495

Fost premier al României, în prezent președintele formațiunii Pro România, Victor Ponta a participat, la Cluj, la o întâlnire cu candidații partidului la alegerile locale. El a subliniat că pe viitor n-ar exclude un eventual parteneriat cu PSD-ul, dar numai dacă acest partid își schimbă metehnele. În privința organizației clujene a PSD, Ponta a apreciat că nu e necesară nicio alianță, pentru că „semnele de schimbare în această organizație sunt lipsite de perspectivă”.

„Îi susțin nu doar pe Remus Lăpușan la funcția de președinte al Consiliului Județean și pe Dan Codrean la Primăria Cluj-Napoca, ci pe toți colegii care merg în această bătălie pe care Pro România o dă pentru prima dată, pe cont propriu. Este o bătălie în care eu cred. Inclusiv în Cluj, unde s-au făcut multe lucruri bune, întotdeauna este nevoie de mai mult și mai ales de cineva care să reprezinte și alte categorii de nevoi, alte categorii de electorat. Am mare încredere că pe zona de centru stânga nu mai este nimeni, știu că este nevoie de Pro România ” a comentat Victor Ponta, în cadrul unei conferințe de presă.

Liderul Pro România a mai spus că cel mai probabil, formațiunile de stângă (cu referire și la PSD), vor rămâne în opoziție, următorii 4 ani, după alegerile parlamentare din decembrie. Ponta a apreciat că dacă actualii lideri ai PSD vor înțelege să-și schimbe abordarea, ar putea să întrevadă un parteneriat, astfel încât din 2024 stânga să revină la guvernare.

„Alegerile acestea (locale – n.red) arată un lucru pe care mulți nu-l credeau, și anume că Pro România s-a format, stăm pe picioarele noastre. Dacă înainte a fost nevoie de Crețu, de Ponta, la alegerile locale se spune Pro România. S-a speculat că vom avea nevoie de PSD, că vom merge cu PSD, și nu e adevărat. Sigur, dacă PSD se schimbă în bine m-aș bucura să avem o stângă unită, dar cel puțin la Cluj, semnele de schimbare la PSD sunt lipsite de perspective. (…) În multe zone din țară, lideri ai PSD au folosit voturile pentru interesele lor personale. În felul acesta s-a distrus de fapt singurul lucru bun pe care-l avea  partidul, și anume că oricât de rău era considerat PSD-ul, dacă venea la guvernare știa să facă guverne bune. Constat că lecția din 2019 unii n-au înțeles-o. Eu cred că stânga va sta în opoziție în următorii ani. Dacă PSD-ul vrea să vină cu altă abordare, în 2024 stânga poate reveni la guvernare, dacă nu se vrea, asta e, mai stăm vreo zece ani în opoziție”, a comentat Ponta.

Pro România Cluj are 56 de candidați la primăriile din județul Cluj

Un partid nou format, sub conducerea consilierului județean Remus Lăpușan, Pro România Cluj are 56 de candidați la primăriile din județ. De asemenea, în 21 dintre localitățile clujene s-au depus liste de aleși locali.

Remus Lăpușan candidează pentru președinția Consiliului Județean Cluj (foto stânga), iar tânărul avocat Dan Codrean  (foto dreapta), candidează pentru mandatul de primar al Clujului.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu