Închide

Doi clujeni sunt cercetați pentru înșelăciune, șantaj, distrugere și tentativă de înșelăciune

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 10, 2020 0 127

Doi bărbați din Câmpia Turzii sunt cercetați pentru înșelăciune, șantaj, distrugere și tentativă de înșelăciune după ce ar fi aplicat clasica înșelăciune a înlocuirii burlanelor și acoperișurilor, când țeparii convin cu victima un preț, pentru ca după ce descoperă casa ori termină lucrarea să ceară un preț de câteva ori mai mare, de obicei în euro.

Astfel, potrivit polițiștilor din Alba, marți doi bărbați de 23 și 48 de ani din Câmpia Turzii au fost reținuți pentru 24 de ore pentru fapte de înșelăciune, amenințare, distrugere, șantaj și tentativă de înșelăciune, fapte săvârșite în luna mai și a căror victime sunt cetățeni din județul Alba. ”În sarcina acestora s-a reținut faptul că, la data de 28 mai 2020, împreună cu alți 3 bărbați, din Câmpia Turzii, s-ar fi prezentat la locuința unei familii din comuna Gârbova, căreia i-ar fi oferit servicii de schimbare a întregului sistem de colectare al apelor pluviale, contra sumei de 400 de lei. Ulterior, după ce au demontat vechiul sistem, ar fi revenit asupra prețului, cerând unul mult mai mare”, au arătat anchetatorii. ”Proprietarii locuinței le-a cerut să oprească lucrarea și să părăsească locuința, moment în care cei 5 i-ar fi amenințat cu moartea, în cazul în care vor anunța poliția”.

O altă faptă ar fi fost săvârșită la data de 30 mai 2020, în comuna Pianu. De această dată, bărbații ar fi abordat o femeie de 63 de ani, pe care ar fi convins-o să înlocuiască sistemul de colectare a apei pluviale, convenind un preț de 200 de lei pe metru. La finalizarea lucrării i-ar fi cerut 200 de euro pe metru, motivând că aceasta a fost înțelegerea inițială. Ar fi reușit, astfel, să o înșele pe femeie cu suma de 14.000 de lei.

În 8 septembrie casele celor doi din Câmpia Turzii au fost percheziționate iar autorii au fost duși ieri înf ața instanței de la Judecătoria Sebeș.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu