Închide

Poetul clujean Dinu Flămând vorbește despre noul său volum de poeme, ”Scaun la fereastră”, într-o librărie din Cluj, intrarea e liberă

Cultură by Actual de Cluj - mai 17, 2023 0 116

Poetul clujean Dinu Flămând vorbește despre noul său volum de poeme, ”Scaun la fereastră”, într-o librărie din Cluj, intrarea e liberă.

E vorba de o discuție diseară la ora 18 între Dinu Flămând și Emil Rus la librăria Humanitas Cluj de pe strada Universității, Flămând vorbește și despre cele mai recente traduceri ale sale, ”Marinarul și alte ficțiuni” de Fernando Pessoa și ”A murit eternitatea mea” și ”Trilce” de César Vallejo. Dinu Flămând este un poet, eseist, jurnalist francez, diplomat, originar din România. Este de asemenea un traducător inspirat din literatura franceză, spaniolă, italiană și portugheză, precum și comentator politic al actualității în presa românească și în cea internațională. În ianuarie 2011 a fost distins cu Premiul Național de Poezie ”Mihai Eminescu” pentru Opera Omnia. Este licenţiat al Facultăţii de Filologie a Universității ”Babeş-Bolyai” din Cluj, promoția 1970. Membru întemeietor al cenaclului iar apoi al revistei Echinox. A lucrat în diverse redacţii de ziare și reviste din Bucureşti. În anul 1971 a fost transferat disciplinar de la Centrala cărți pentru că a refuzat sa participe la acţiunea de epurare ideologică a cărţilor prin faptul că a făcut o prezentare favorabilă volumului de poezii ”Marea conjugare” de Nina Cassian. În anii ’80 pleacă din ţară şi se refugiază în exil la Paris, de unde denunţă, în presa scrisă şi în emisiuni radiofonice, regimul de opresiune din România. Locuieşte de atunci în Franţa şi este redactor la postul de radio Radio France Internationale.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu