Închide

Ploșnițele și mâncare proastă i-au făcut șederea un adevărat chin unui tânăr care a petrecut mai multe luni la Penitenciarul Gherla

Actualitate by Actual de Cluj - oct. 13, 2022 0 140

Ploșnițele și mâncare proastă i-au făcut șederea un adevărat chin unui tânăr care a petrecut mai multe luni la Penitenciarul Gherla.

„Ploșnițele apar noaptea din placajul paturilor și din țevile patului. Toată pușcăria e plina de ploșnițe, care mușcă foarte rău și te infectează, se hrănesc cu sânge!”, spune Cătălin, un tânăr din Livada, comuna Iclod, care a fost arestat preventiv într-un dosar de trafic de droguri, citat de gherlainfo.ro.

„Cică fac deratizări. Vin și dau cu apă și cu ceva soluție, care mai tare le pornește. Nu poți dormi deloc de ele! Noaptea stăteam treaz, iar ziua dormeam, că ploșnițelor nu le place lumina și nu ies. Am făcut febră de la mușcături, dar de la cabinetul medical nu am primit nici măcar o alifie!”

O solicitare pe adresa Penitenciarului Gherla, legată de reclamațiile făcute de tânărul din Livada, a primit și un răspuns.

„În interesul menţinerii igienei camerelor de deţinere, se efectuează acțiuni de dezinfecție, dezinsecție și deratizare, operaţiuni ce se efectuează cu firme autorizate în acest sens, la anumite intervale de timp. În cazul Penitenciarului Gherla, se execută trimestrial, cu rapel la 10-14 zile, în funcţie de ciclul biologic al insectelor sau de câte ori este nevoie, cu personal din cadrul unității noastre, la toate spaţiile de cazare din cadrul penitenciarului, precum și în celelalte spații în care desfășoară activități persoanele private de libertate”, explicaă instituția.

Penitenciarul a pus la dispoziție și meniul pe care l-au servit deținuții în ultima săptămână la Gherla.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu