Închide

Play-off ratat pentru „U” Cluj! Falimentul e iminent

SportTop News by Catalin Suciu - apr. 02, 2016 0 678

Universitatea Cluj a ratat accederea în play-off-ul ligii secunde după rezultatele înregistrate sâmbătă în campionat.

Studenții sperau să mai prindă prima parte a clasamentului, dar aveau nevoie de un joc al rezultatelor favorabil. Mioveniul și Brașovul nu trebuiau să învingă, Vâlcea trebuia să piardă, însă etapa s-a încheiat cum nu se putea mai prost pentru U Cluj. CS Mioveni a învins Reșița cu 3-0, în deplasare, Vâlcea a remizat la Baia Mare (0-0), iar FC Brașov s-a impus fără probleme pe teren propriu, 3-0 cu Șoimii Pâncota. Astfel, U Cluj a coborât pe locul 8 în clasament, având 44 de puncte.

Trupa lui Teja va juca, așadar, în play-out, pentru evitarea retrogradării, dar cea mai grea bătălie pe care o dă U Cluj se va disputa la Tribunalul Comercial Botoșani, pe 14 aprilie.  Atunci e stabilit următorul teremen în cazul falimentului în formă generală solicitat de câțiva dintre foștii jucători. La ultima înfățișare, administratorul judiciar Marieta Anastasescu a reușit să obțină o amânare prezentând un precontract cu un investitor prin care acesta din urmă s-ar fi angajat să achite în scurt timp o parte din datorii. Cum situația financiară nu s-a îmbunătățit, este greu de crezut că judecătorul va oferi o nouă amânare. Astfel, există șanse însemnate ca actuala societate să intre în procedură de faliment.

Conducerea clubului spera să ajungă în play-off, iar echipa să se bată la promovare. „Cred că promovarea ar fi singura noastră șansă de salvare. Ar fi ceva extraordinar pentru noi și pentru club”, spunea antrenorul Mihai Teja.

Boc promite sprijin

Primarul orașului a anunțat că primăria se va implica în viitor în formarea unei noi echipei, întrucât sigla și palmaresul sunt ale orașului. Însă Boc susține că sprijinul autorităților se va limita doar la participarea echipei în eșaloanele inferioare.  ”Universitatea nu va muri niciodată, pentru că brandul e public. Nu va muri, indiferent dacă societatea comercială care, astăzi, are temporar brandul va merge mai departe sau nu. Te scufunzi, creşti curat înapoi, cu o şansă de a reveni în prima ligă. Primăria va fi nucleul de construcţie sau va încerca să pună creeze nucleul, dar bani publici nu pot fi investiţi, la nivel de milioane de euro, pentru că aceştia au alte destinaţii, când sunt plătiţi de cetăţeni, care stau la coadă să achite impozitele şi taxele locale.”

Clasament

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.