Închide

Plata cu telefonul pe mijloacele de transport în comun

Administrație by Actual de Cluj - ian. 10, 2019 0 288

 

După multe poticniri în implementerea noului sistem de ticketing din oraş, se mai pregăteşte instalarea unei aplicaţii de „smart city”. Utilizatorii mijloacelor de transport în comun din Cluj-Napoca vor avea posibilitatea să achite preţul călătoriei cu cardul bancar, prin intermediul telefonului mobil.  Aplicația 24pay, dezvoltată de o companie din Bucureşti, intră pe piața din Cluj-Napoca, după ce aceasta a fost implementată deja în alte şase oraşe din România.

PTP Online a încheiat un parteneriat cu CTP Cluj-Napoca, în urma căruia titlurile de călătorie vor putea fi achiziționate atât din mijloacele de transport în comun, cât și din stații, anunţă compania. Astfel, clujenii vor putea cumpăra bilete pentru o călătorie urbană sau bilete cu durată de 45 minute, dar și abonamente de 24 ore, 72 ore, săptămânale și lunare. Călătorii nu vor achita niciun cost in plus față de prețul biletului, aplicatia 24pay fiind gratuită atât pentru utilizatori, cât și pentru Compania de Transport.

În afară de Cluj-Napoca, aplicația 24pay mai permite plata transportului în comun în șase orașe din România – Arad, Brașov, Iași, Râmnicu Vâlcea, Sibiu și Timișoara, iar în numai 9 luni de lansare a ajuns la peste 70.000 de utilizatori. Zilnic, în medie, sunt realizate peste 2.500 de tranzacții de cumpărare a biletelor electronice pentru transportul în comun prin intermediul aplicației 24pay.

Sistemul  este pus la dispoziție în mod gratuit operatorilor de transport, fără a fi percepute costuri pentru dezvoltarea și implementarea aplicației. Practic, cu o singură aplicație, orice persoană care locuiește sau călătorește în aceste 7 orașe din țară poate achita simplu și rapid transportul în comun prin intermediul cardului bancar, fără a fi nevoită să caute o casă de bilete sau să dețină bani cash asupra sa. Aplicația 24pay a crecut constant în doar câteva luni și sperăm să extindem această soluție modernă de plată a transportului în comun și în alte orașe din țară”, a declarat Dan Cernea, director general PTP Online. I-am întrebat pe reprezentanţii companiei care au dezvoltat produsul în ce fel reuşesc totuşi să îşi valorifice financiar aplicaţia, dar, deocamdată, aceştia nu au transmis un răspuns.

Aplicația este disponibilă pentru sistemele de operare Android și iOS, iar utilizatorii o pot descărca gratuit din Google Play sau App Store. Pentru utilizarea aplicației, este necesară adăugare inițială a unui card bancar Visa/Mastercard,  plățile pentru achiziția biletului  fiind derulate prin soluția de plată cu card oferită de Banca Transilvania.

Titlurile de călătorie vor putea fi achiziționate prin accesarea secțiunii ”Transport Public” din aplicația 24pay și scanarea codului QR sau, dacă telefonul este echipat cu tehnologia NFC, prin apropierea de eticheta cu simbolul NFC, de pe afișele montate în stații și mijloacele de transport în comun. Pe lângă acestea, pentru transportul în comun din Cluj-Napoca a fost implementat un nou mod de a plăti călătoria din vehicul, prin tastarea codului de 4 cifre de pe afișul 24pay, urmând a se afișa lista de bilete disponibile.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare