Închide

Două muzee din Cluj, vizitatori cât un oraș măricel. Un muzeu, creștere cu 8.000 de vizitatori într-un an, cât Huedinul

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - ian. 10, 2019 0 751

Muzeele din Cluj fac bilanț ca să vadă câte persoane le-au călcat pragul, iar recordul de anul trecut e de aproape 68.000 de persoane, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

E vorba mai exact de 67.983 de vizitatori anul trecut la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, în creștere considerabilă într-un singur an: în 2017 numărul vizitatorilor a fost de aproape 60.000, deci o creștere cu aproape 8.000 de persoane, echivalentul Huedinului, într-un singur an. Directorul Tudor Sălăgean explică această creștere prin faptul că anul trecut au fost organizate mai multe manifestări și expoziții dedicate centenarului Marii Uniri, cu participarea unor personalități culturale de anvergură, chiar dacă pentru o vreme exteriorul clădirii s-a aflat în șantier. „Ne bucurăm că publicul a participat la aceste evenimente în pofida inconveniențelor legate de lucrările de restaurare a anvelopei clădirii Reduta”, spune el. „Aș vrea să menționez în mod special faptul că muzeul nostru a avut bilete speciale de Centenar și a acordat acces gratuit fiecăruia al 100-lea vizitator, pe întreaga durată a anului 2018”.

Muzeul de Artă a fost vizitat de 64.090 persoane anul trecut, în creștere cu peste 3.700 într-un an.  Muzeul de Istorie a Transilvaniei, cu patrimoniu generos, stă închis de ani buni și a găzduit anul trecut doar expoziții temporare, cu număr limitat de vizitatori căci și spațiul expozițional este limitat la câteva camere. Astfel, anul trecut ditamai muzeul național a avut 13.318 vizitatori, exceptându-i pe cei care au vizitat secția de farmacie, cunoscutul Muzeu al Farmaciei, dintr-o clădire separată. Colecția de istorie a farmaciei a avut un număr comparabil de vizitatori, 10.800 până în septembrie, când a fost închisă. Să precizăm că în 2017, cu un an mai devreme, colecția de istorie a farmaciei a avut un substanțial mai mare număr de vizitatori decât muzeul național de istorie a Transilvaniei, 12.750 față de 10.300.

Vezi care a fost situația cu un an mai devreme:

Două muzee din Cluj, vizitatori cât Turda și Huedin la un loc, în 2017. Primul parc etnografic din țară, număr record de vizitatori

Nici un comentariu

Scrie un comentariu