Închide

PLANȘE. Ce a obținut societatea civilă pentru viitorul Someșului: circa 400 de stâlpișori și un mal cu asfalt, însă pietonal și cu pistă de biciclete

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - oct. 22, 2015 3 2908

Au apărut planșele! Primăria nu va modifica proiectul de trama stradală de pe Splaiul Independenței pe care îl implementează cu bani europeni. În schimb, la finalul lucrărilor va semnaliza banda auto suplimentară pe care o va amenaja ca traseu pentru bicicliști și pietoni, prin marcarea ei cu stâlpișori. Acesta este marele compromis de la primărie, după ce societatea civilă a protestat și a cerut primăriei zonă pietonală pe malul Someșului, aferent străzii Splaiul Independenței.   Adică: un traseu de 1200 de metri, lat de circa 3 metri pentru pietoni și bicicliști, cu asfalt,  demarcat de circa 400 de stâlpișori.

Audio. Viitorul Someșului asumat de primar pe Splaiul Independenței

Cel puțin asta spun planșele afișate astăzi pe site-ul oficial al primăriei, după ce primarul Emil Boc a promis societății civile că primăria se va ține de compromisiul rezultat în urma discuțiilor privind proiectul de trama stradală de pe Splaiul Independenței. Aceste planșe au denumirea de: „Plan de semnalizare a benzii suplimentare destinată biciliștilor și pietonilor de pe artera Splaiul Independenței” și prezintă viitorul Someșului, după încheierea șantierului de trama stradală cu bani europeni de pe Splaiul Independenței. Adică marcarea benzii suplimentare de asflat, pe care primăria voia inițial să o dea traficului auto, ca spațiu pentru pietoni și bicicliști, cu stâlpișori.

Șansele Someșului după runda doi de consultări. Primăria înclină balanța spre „confiscarea râului”. Societatea civilă nu se lasă: „proiectul poate fi completat”

CITEȘTE DESPRE RUNDA I DE CONSULTARI: 

Între “drumul fără întoarcere” al banilor europeni şi “drumul” la ADR. Ce şanse mai are promenada Someşului?

Plașele postate pe site-ul primăriei nu sunt semnate de nimeni. Nici avizate de nimeni. În acestea se specifică că la finalul lucrărilor din proiectul de trama stradală de pe Splaiul Independenței, se va realiza marcarea traseului pietonal și a celui pentru bicicliști, cu stâlpișori. Și că, benzile pentru circulație autor de pe Splaiul Idependenței se vor marca ulterior. Primarul Emil Boc a declarat că acest Plan e realizat de proiectant și asumat de primărie și vizează senmalizarea benzii suplimentare de pe Splaiul Independenței, după ce aceasta va fi realizată, ca spațiu pentru pietoni și bicicliști. „Nu este vorba despre o schimbare de soluție tehnică ci de un plan de semnalizare a benzii, după ce aceasta va fi realizată. Adică banda suplimentară nu va mai fi pentru traficul auto ci pentru bicicliști și pietoni. 1,5 metri pentru piste de biciclete și 1,5 metri pentru pietoni. Asta se va face, după cum am discutat cu societatea civilă”, a spus primarul Emil Boc.

PLANȘELE

.sursa: primariaclujnapoca.ro

UPDATE: La scurt timp după ce primăria a afișat pe site-ul oficial Planul de semnalizare pentru artera Splaiul Idependenței, fără nicio viza sau semnatură, a apărut și varianta care poartă viza-ștampilă a Serviciului siguranța circulației al primăriei.

plan 10

3 comentarii

  1. Sa inteleg un lucru: UNDE A DISPARUT TEVATURA DIN JURUL SPATIULUI VERDE? asa zisi ecologisti care militau ei cu mare inversunare pentru spatiu verde au facut compromis pentru betoane si asfalt. deci pana la urma cine a castigat? niste firme (probabil diferit , kiat si viarom) si cineva niste fonduri pentru iunie 2016.

  2. Nu știm exact cum va arăta până este gata. Dacă acolo se plantează copaci OK pentru malul unui râu (sălcii spre exemplu), proiectul este decent. Altfel, cu platani sau tei, o să arate comic.

  3. Pseudo proiectul arata ca si pana acum: scara desenului la care nu se intelege nimic (probabil 1:500, scrisul e mai mare decat o banda auto???), niste puncte in plus (bete care nu o sa intimideze soferii cu job in centru) si o linie in plus trasa cu vopsea. Si multi copaci care pe prima plansa nu erau, deci nu erau nici in proiectul european deci nici nu o sa apara ca nu sunt bani pentru ei….
    PRAF IN OCHI.
    Domnule Primar, ultima data cand ati calcat pe nervi societatea civila ati plecat de la Bucuresti cu un sut in fund si v-ati intors la Cluj. Acum poate vreti sa plecati de la Cluj la Rachitele cu acelasi sut in fund dat de oamenii care ies in strada pentru tampeniile pe care le faceti in oras

Scrie un comentariu