Închide

Mănăștureană: alee aglomerată fără trotuare, unul e transformat în parcări, elevii circulă pe carosabil

Administrație by Mihai Prodan - oct. 22, 2015 2 369

Mănășturene: după reabilitare una dintre cele mai aglomerate alei din Mănăștur a rămas fără trotuare. Unul a fost scos cu totul, iar celălalt a fost transformat în locuri de parcare chiar de Primăria Cluj-Napoca.

Vorbim despre aleea Peana, paralelă cu aglomerata stradă Grigore Alexandrescu, unde funcționează școala generală „Ion Creangă”. După-mesele, aleea e invadată de copii, care în absența trotuarelor circulă pe carosabil. Situația a fost semnalată astăzi de consilierul local Ioan Bâldea: „pe aleea Peana nu mai este trotuar, copiii sunt nevoiți să meargă pe partea carosabilă. În apropiere există o școală. Complicată situație, pentru că nici locuri de parcare nu sunt”, a precizat Bâldea.

Aleea Peana a fost modernizată recent, ca majoritatea aleilor și străzilor din Mănăștur, iar după modernizare unul dintre trotuare a dispărut. Celălalt a fost transformat, în întreaga sa lățime, în locuri de parcare.

Astfel de situații, deși ridicole, nu sunt rare: în cel mai aglomerat cartier al Clujului, Mănăștur, pe cea mai aglomerată stradă a sa, Mehedinți, după reabilitarea acesteia o porțiune din trotuar a dispărut și a făcut loc locurilor de parcare. Citește aici detalii:

Primăria oficializează ce se ştia deja pe cea mai aglomerată stradă a Clujului: au rămas fără trotuar

2 comentarii

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.