Închide

Primăria oficializează ce se ştia deja pe cea mai aglomerată stradă a Clujului: au rămas fără trotuar

AdministrațieSocial by Actual de Cluj - apr. 24, 2014 2 782

Pentru că oricum nu mai aveau nicio utilitate, Primăria a oficializat ceea ce locuitorii din zonă ştiau deja: că nu mai au trotuare pe cea mai aglomerată stradă a Clujului. O dată cu reasfaltarea, strada Mehedinţi a rămas fără trotuar pe o porţiune a acesteia, unde au fost amenajate parcări.

Strada Mehedinţi din cartierul Mănăştur e cunoscută ca cea mai aglomerată stradă a oraşului, cu aproape 10.000 de locuitori în imensele sale blocuri de pe stradă şi de pe aleile adiacente. Problema parcărilor este, deci, cronică – şi de aceea pietonii sunt cei care suferă, având în vedere că trotuarele au fost transformate în parcări.

SAMSUNG

Strada a fost reasfaltată într-un program care a început în urmă cu o lună şi care continuă şi acum, pe porţiuni. În imediata vecinătate a bisericii ortodoxe de pe stradă şi a blocurilor ANL, trotuarul a fost desfiinţat iar în locul acestuia au fost amenajate parcări. Pietonii au totuşi soluţia trotuarului de vis-a-vis, unde şoferii nu-şi pot parca maşinile doar din cauză că trotuarul e mărginit de copaci. Nu aceeaşi situaţie o găsim la baza străzii, spre Câmpului şi spre complexul Minerva, unde maşinile ocupă integral trotuarele.

UPDATE

Primăria Cluj-Napoca explică de ce a recurs la această soluţie: „În cadrul proiectului de reabilitare a cartierelor Clujului, prin refacerea aleilor şi acceselor către zonele verzi dintre blocuri, reabilitarea străzilor şi a trotuarelor, proiectanţii urmăresc găsirea de soluţii pentru crearea unui număr suplimentar de locuri de parcare, fie prin reconversia unor spaţii neviabilizate, fie prin regândirea şi redimensionarea trotuarelor, acolo unde intensitatea traficului pietonal permite acest lucru”.

2 comentarii

Scrie un comentariu

Articole similare