Închide

Audio. Viitorul Someșului asumat de primar pe Splaiul Independenței

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - oct. 20, 2015 1 719

Săptămâna aceasta va apărea pe site-ul primăriei propunerea finală pentru viitorul Someșului pe artera Splaiul Independenței, asumată de primărie, în urma dezbaterilor cu socieatea civilă. Primarul Emil Boc a reiterat că banda cu care se va lărgi strada Splaiul Independenței va fi dată circulației pentru pietoni și bicicliști, fiind demarcată în acest sens de partea carosabilă.

Proiectul european al primăriei cu bani europeni de pe Splaiul Idependenței (cel de refacere a tramei stradale de acces la zona industială) va continua, însă într-o formulă de compromis. Se va lărgi strada, se va încerca afectarea câtor mai puțini copaci de pe malul Someșului și la finalul lucrărilor, banda suplimentară va fi dată în circulație pentru pietoni și bicicliști, fiind și demarcată în acest sens, CU STÂLPIȘORI. Ca lucrurile să fie clare și bine înțelese de toată lumea, varianta de compromis va fi postată și pe site-ul primăriei, cel mai probabil săptămâna aceasta, după cum a declarat primarul Emil Boc, când proiectantul va reuși să actualizeze proiectul inițial.

citește și 

Viitorul Someșului. Ce va scrie pe „panglica inaugurală” a străzii Splaiul Independenței

Lucrurile sunt foarte clare. Eu am prezentat în emisiunea de la radio variantele care au fost în discuție și punctul meu de vedere. Dar decizia pe care am luat-o în urma dezbaterilor cu societatea civilă este foarte clară. Acolo se va lărgi banda și va dedica spațiului pietonal și pentru biciliști. Și va fi ca atare marcată la finalizarea lucrărilor. Va fi o pistă de bicilete în ambele sensuri plus un spațiu pentru pietoni și vom monta stâlpișori pentru a demerca banda de trafic de banda pietonală și de biclete. Iar dacă Studiul de Mobilitate, când se va termina el, și cercetările de acolo ne vor spune altceva, vom rediscuta. Dar asa cum am spus, lucrurile sunt clare. Chiar dacă nu e soluția mea cea care se implementează. Eu am spus că rămân un susținător așa cum am fost pe parcursul dezbaterilor la această ideea. În urma dezbaterilor am căzut de acord asupra acestei soluții care este undeva la mijloc pe de o parte se realizează proiectul european și se lărgește strada și pe de alta se dă această destinație benzii suplimentare pentru pietoni și bicicliști, așa cum s-a convenit și se va marca ca atare”, a declarat primarul Emil Boc pentru Actualdecluj.

Șansele Someșului după runda doi de consultări. Primăria înclină balanța spre „confiscarea râului”. Societatea civilă nu se lasă: „proiectul poate fi completat”

CITEȘTE DESPRE RUNDA I DE CONSULTARI: 

Între “drumul fără întoarcere” al banilor europeni şi “drumul” la ADR. Ce şanse mai are promenada Someşului?

Edilul a mai menționat că șantierul n-a debutat deocamdată oficial pe Splaiul Idependenței și că specialiștii urmează să prezintă planșele modificatoare ale proiectului.

La fața locului, însă, șantierul a debutat în forță: 

12095255_1109602772383994_7132908069244399476_o

„Va fi pusă și pe site-ul primăriei forma exactă a proiectului. În această săptămână ,când proiectantul va termina lucrarea. Că dezbatere există și puncte de vedere, înseamnă că trăim într-o societate democratică, dar asta va fi destinația finală. Așa va fi partea de bandă care se va realiza, cu destinație pietonală”, a mai adăugat primarul.

sursa foto: Mihai Racu (Facebook)

Scrie un comentariu

Articole similare